Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Στη… γωνία περιμένουν τον Ραχόι για το σκάνδαλο διαφθοράς – Αύριο η ομιλία του Ισπανού πρωθυπουργού

Στη… γωνία περιμένουν τον Ραχόι για το σκάνδαλο διαφθοράς – Αύριο η ομιλία του Ισπανού πρωθυπουργού

Ο Ισπανός πρωθυπουργός, Μαριάνο Ραχόι, θα τοποθετηθεί αύριο επίσημα για το σκάνδαλο διαφθοράς, στη διάρκεια μιας έκτακτης συνόδου της ηγεσίας του Λαϊκού Κόμματος (ΡΡ).

Έντονη είναι η ανησυχία για την τύχη της κυβέρνησης του Μαριάνο Ραχόι, μετά την αποκάλυψη από την εφημερίδα El País, ότι ο ίδιος, καθώς και άλλοι ηγέτες του PP δέχονταν μυστικές πληρωμές από εταιρείες επί σχεδόν δύο δεκαετίες.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της κυβέρνησης Σοράγια Σάενθ ντε Σανταμαρία, το Λαϊκό Κόμμα διατηρεί την ισχυρή του πλειοψηφία και η κυβέρνηση παραμένει δεσμευμένη στην έξοδο «της χώρας από την κρίση».

Η ίδια πρόσθεσε ότι ο Ραχόι θα αναφερθεί στην υπόθεση αύριο Σάββατο, στη διάρκεια μιας έκτακτης συνόδου της ηγεσίας του PP. Ο ισπανός πρωθυπουργός «θα εκφράσει ο ίδιος τη γνώμη του αύριο», δήλωσε η Σανταμαρία.

Μέχρι στιγμής η γενική γραμματέας του PP Μαρία Ντολόρες ντε Κοσπέδαλ είναι αυτή που απαντά στο δημοσίευμα της εφημερίδας.

Για πρώτη φορά η Ελ Παΐς έγραψε ότι απέκτησε πρόσβαση σε «απόρρητα» έγγραφα που καταγράφουν μυστικές πληρωμές σε ηγετικά στελέχη του PP, περιλαμβανομένου και του πρωθυπουργού Ραχόι, από το 1990 ως το 2009.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που επικαλείται η εφημερίδα, ο Ραχόι φαίνεται πως λάβανε 25.200 ευρώ σε ετήσια βάση επί 11 χρόνια, πριν γίνει πρωθυπουργός το 2011, ενώ τρεις προηγούμενοι ηγέτες λάμβαναν παρόμοια ποσά. Τα έγγραφα αναφέρουν ότι και η Ντολόρες ντε Κοσπέδαλ λάμβανε χρήματα, όπως και οι δύο προηγούμενοι γενικοί γραμματείς του Λαϊκού Κόμματος, ο Άλβαρο Λαπουέρτα και ο Λουίς Μπάρσενας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε