Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Στην Επιτροπή Ανταγωνισμού στέλνουν την Google άλλες μηχανές αναζήτησης

New York Times: Μεμονωμένες έρευνες και σε 3 ευρωπαικές χώρες για προσωπικά δεδομένα και για πνευματικά δικαιώματα
 

Η επιτροπή θα επικεντρώσει την έρευνα της στο αν η Google υποβάθμισε την αξιολόγηση άλλων ανταγωνιστικών υπηρεσιών, πατρονάροντας τα αποτελέσματα αναζήτησης.Οι New York Times γράφουν μάλιστα πως είχε ξεκινήσει ανεπίσημη έρευνα από την αρχή της χρονιάς όμως τώρα πια αποκτά επίσημο χαρακτήρα,θα γίνει σε βάθος και μάλιστα θα είναι κατεπείγουσα.
 
Όπως ειπώθηκε από την ευρωπαική επιτροπή, της έρευνας προγήθηκαν παράπονα από παρόχους υπηρεσιών αναζήτησης για δυσμενή μεταχείριση των υπηρεσιών τους έναντι των αντίστοιχων της Google.Οι εταιρείες που παραπονέθηκαν για τη δράση της Google είναι η βρετανική Foundem που ειδικεύεται στη σύγκριση τιμών,όπως και η γερμανική Ciao και η γαλλική μηχανή αναζήτησης νομικών συμβουλών eJustice.
 
Πρόσφατα η ίδια επιτροπή ανταγωνισμού επέβαλλε ιλιγγιώδη πρόστιμα σε εταιρείες κολοσσούς όπως η Microsoft και η Intel.
 
Όμως τώρα δυσκολεύει το έργο της επιτροπής διότι θα πρέπει να βάλει στο μικροσκόπιο της τον αλγόριθμο-πεμπτουσία του τρόπου αναζήτησης της Google, ο οποίος και καθορίζει εαν μία εταιρεία θα αξιολογηθεί ψηλά ή χαμηλά στα αποτελέσματα έρευνας της.
 
Η Google τακτικά ανασκευάζει αυτόν τον αλγόριθμο και όπως αλλάζει η αξιολόγηση της μπορεί να ευεργετήσει ή να καταστρέψει εταιρείες.
 
Ο αμερικανικός γίγαντας απανταέι πως θα συνεργαστεί με την επιτροπή ανταγωνισμού.

Σύμφωνα με τους N.York Times η έρευνα στη Google δεν θα έχει προηγούμενο καθώς και στις Η.Π.Α υπήρξαν κατηγορίες ότι λειτουργεί μονοπωλιακά όμως ποτέ δεν αποδείχτηκε.
Στην ιστοσελίδα της εφημερίδας αναφέρεται επίσης ότι τυχόν λειτουργία της Google ως τραστ,ερευνάται ξεχωριστά σε Ιταλία,Γερμανία και Γαλλία ενώ ταυτόχρονα σε πολλές ευρωπαικές χώρες ασκείται κριτική για προστασία προσωπικών δεδομένων αλλά και για πνευματικά δικαιώματα.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε