Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Στην Ιρλανδία η προεδρία του ΟΑΣΕ

Στην Ιρλανδία η προεδρία του ΟΑΣΕ

Η Ιρλανδία αναλαμβάνει από την πρωτοχρονιά την εναλλασσόμενη προεδρία του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, στον οποίο ανήκουν 56 χώρες και έχει την έδρα του στη Βιένη, παίρνοντας τη σκυτάλη από τη Λιθουανία.

Το Δουβλίνο επιθυμεί στη διάρκεια της προεδρίας του να αφοσιωθεί στην επίλυση των μακροχρόνιων συγκρούσεων που ταλανίζουν την Ευρώπη (το Κόσοβο, η Γεωργία, το Ναγκόρνο-Καραμπάχ), αλλά και να ασχοληθεί με την ελευθερία της πρόσβασης στο διαδίκτυο, όπως ανέφερε σήμερα ο ιρλανδός υπουργός Εξωτερικών Ίμον Γκίλμορ σε ανακοίνωσή του.

“Ο κόσμος είναι αντιμέτωπος με πρωτόγνωρες προκλήσεις στον τομέα της ασφάλειας” και γι’ αυτό το λόγο “η πολυμερής συνεργασία, η οποία γίνεται πραγματικότητα μέσω του ΟΑΣΕ, είναι πιο απαραίτητη από ποτέ”, πρόσθεσε.

Στο θέμα του διαδικτύου ο Γκίλμορ υπογράμμισε ότι “οι δυνατότητες του ίντερνετ όσον αφορά την πληροφόρηση των πολιτών και τη βοήθεια λήψης αποφάσεων είναι μεγαλύτερες από ποτέ, αλλά, δυστυχώς, είναι επίσης ξεκάθαρο ότι η ελευθερία έκφρασης στο διαδίκτυο απειλείται όλο και περισσότερο”.

Διαβάστε
Η Δανία αναλαμβάνει την προεδρία της Ε.Ε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε