Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 26 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Στην Ισπανία ο Πάπας – Θα “εγκαινιάσει” τη Σαγράδα Φαμίλια

Στην Ισπανία ο Πάπας – Θα “εγκαινιάσει” τη Σαγράδα Φαμίλια
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 07.11.2010 | 07:56
Πρώτη δημοσίευση: 07.11.2010 | 07:42

Ο Πάπας Βενέδικτος XVI έφτασε αργά το Σάββατο στη Βαρκελόνη , δεύτερο σταθμό της διήμερης περιοδείας του στην Ισπανία.

Ο επικεφαλής της ΡωμαιοΚαθολικής Εκκλησίας έγινε δεκτός στο αεροδρόμιο της Καταλονίας από τον πρωθυπουργό της, Χοσέ Μοντίγια και το δήμαρχο της Βαρκελόνης Ζόρντι Χερέ.

Νωρίτερα το Σάββατο ο Ποντίφικας έκανε μια σκληρή δήλωση προς την Ευρώπη και της ζήτησε να επιστρέψει στις ρίζες του Χριστιανισμού αντί να περιορίζει τη θρησκεία στην ιδιωτική σφαίρα. Οι δηλώσεις του έγιναν στη διάρκεια λειτουργίας στην βοριεοδυτική πόλη Σαντιάγο ντε Κομποστέλα, βασικό προορισμό προσκυνητών από την εποχή του μεσαίωνα και πρώτο σταθμό της περιοδείας του στην Ισπανία.

"Η Ευρώπη θα πρέπει να ανοίξει τον εαυτότης στο Θεό" τόνισε ο ποντίφικας στους αρκετές χιλιάδες πιστούς που συγκεντρώθηκαν στην πόλη, η οποία είχε κυριολεκτικά κατακλυστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που έλαβαν δρακόντια μέτρα σφαλείας για την επίσκεψη του Πάπα.

Στη Βαρκελόνη ο Ποντίφικας θα κάνει καθαγιασμό στην εκκλησία-σύμβολο της πόλης, την Σαγράδα Φαμίλια, όπου για πρώτη φορά θα παρακολουθήσουν οι πολίτες εκεί θεία λειτουργία.   Διαδώστε αυτό το άρθρο