Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Στην Ίζαμπελ Αλιέντε το βραβείο λογοτεχνίας “Χανς Κρίστιαν Άντερσεν”

Στην Ίζαμπελ Αλιέντε το βραβείο λογοτεχνίας “Χανς Κρίστιαν Άντερσεν”

Η Χιλιανή συγγραφέας Ιζαμπέλ Αλιέντε θα επισκεφθεί την Δανία το Σεπτέμβριο όπου θα τιμηθεί με το Βραβείο Λογοτεχνίας Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, είπαν μέλη του δημοτικού συμβουλίου της Οντένσε.

«Είμαι ευτυχής και υπερήφανος που θα επισκεφθεί την Οντένσε μια σημαντική διεθνής συγγραφέας για άλλη μια φορά», δήλωσε ο Στέεν Μόλερ, μέλος του δημοτικού συμβουλίου. «Ως η πατρίδα του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, είναι συναρπαστικό να καλωσορίσουμε μια συγγραφέα το μαγικό σύμπαν της οποίας μοιράζεται πολλά χαρακτηριστικά με το είδος του Άντερσεν», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Άντερσεν έγραψε ορισμένα από τα πιο γνωστά παιδικά παραμύθια, όπως Το ασχημόπαπο, Η μικρή γοργόνα, Τα καινούργια ρούχα του Αυτοκράτορα, από το 1805 ως το 1875.

Το βραβείο, το οποίο συνοδεύεται από ένα χρηματικό έπαθλο 500.000 κορόνων (90.000 δολάρια, περίπου 67.000 ευρώ) είναι το σημαντικότερο στην Δανία και συνήθως απονέμεται σε συγγραφείς το έργο των οποίων είναι παρόμοιο με τα κείμενα του Άντερσεν.

Η Αλιέντε, 69 ετών, έχει γράψει το βιβλίο Το σπίτι των πνευμάτων, μια κινηματογραφική μεταφορά του οποίου σκηνοθέτησε ο Δανός Μπίλι Άουγκουστ. Η Δανή πριγκίπισσα Μέρι θα απονείμει το βραβείο στην τελετή της 30ής Σεπτεμβρίου και όπως και στις προηγούμενες τελετές θα παρουσιαστεί ζωντανά ένα τραγούδι το οποίο έχει συντεθεί ειδικά για την Αλιέντε, σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Η Χιλιανή συγγραφέας θα προσκληθεί επίσης σε μια περιήγηση στο Μουσείο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και σε μια εκδήλωση στη βιβλιοθήκη της πόλης.

Το 2010 το βραβείο είχε απονεμηθεί στην Τζόαν Ρόουλινγκ, τη βρετανή δημιουργό του Χάρι Πότερ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε