Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Λίγα Σύννεφα 23 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Στην Κύπρο ένα απο τα μεγαλύτερα κοιτάσματα φυσικού αερίου

Στην Κύπρο ένα απο τα μεγαλύτερα κοιτάσματα φυσικού αερίου
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 24.04.2010 | 13:25
Πρώτη δημοσίευση: 24.04.2010 | 13:05

Μελέτη του Κέντρου Γεωλογικών Μελετών των ΗΠΑ έδειξε οτι στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα φυσικού αερίου στον κόσμο.

Ο βυθός της λεκάνης της Λεβαντίνης στην Ανατολική Μεσόγειο, μέρος της οποίας ανήκει στην αποκλειστική οικονομική ζώνη  της Κύπρου, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα φυσικού αερίου στον κόσμο, ενώ διόλου αμελητέα είναι και τα κοιτάσματα πετρελαίου, που έχουν εντοπιστεί.

Τα ευρήματα, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος», ανακοίνωσε το Κέντρο Γεωλογικών Μελετών των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα είναι η πρώτη φορά που το αμερικανικό κέντρο δίνει στη δημοσιότητα μελέτη που αφορά αξιολόγηση των κοιτασμάτων στην Ανατολική Μεσόγειο στη βάση σεισμολογικών στοιχείων και άλλων επιστημονικών μεθόδων έρευνας για κοιτάσματα. Πρόκειται για στοιχεία ερευνών που έγιναν την περίοδο 2000-2002 και επαναξιολογήθηκαν από το 2008 μέχρι και πρόσφατα.

Η εκτίμηση του κέντρου είναι ότι στη λεκάνη της Λεβαντίνης, υπάρχουν "122 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια, ανακτήσιμου φυσικού αερίου" όπως "περίπου 1,7 δισεκατομμύριο βαρέλια, τεχνικά ανακτήσιμου πετρελαίου". 

Η λεκάνη της Λεβαντίνης μοιράζεται κυρίως μεταξύ Κύπρου, Συρίας και Λιβάνου.

Επίσης, η ευρύτερη περιοχή των κοιτασμάτων κατά την αμερικανική έρευνα, επεκτείνεται προς το δέλτα της Αιγύπτου από τη μια και της Τουρκίας από την άλλη.

Ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Ενέργειας του Κυπριακού Υπουργείου Εμπορίου Σόλων Κασσίνης περιορίστηκε να δηλώσει στην εφημερίδα "Ο Φιλελεύθερος" ότι "τα δεδομένα της δικής μας περιοχής μάς είναι γνωστά, δεν έχουμε άλλο σχόλιο"

   


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook