Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Στην αντεπίθεση οι δικηγόροι του Στρος Καν, απειλούν με μηνύσεις

«Ανακριβή και κακόβουλη» χαρακτηρίζουν οι Γάλλοι δικηγόροι του πρώην αφεντικού του ΔΝΤ τη δημοσίευση της ιατροδικαστικής εξέτασης της Ναφισάτου Ντιαλό.

Το περιοδικό L’ Express υποστηρίζει ότι έχει στα χέρια του την ιατροδικαστική εξέταση που έγινε στην 32χρονη καμαριέρα λίγο μετά την επίθεση που φέρεται να δέχτηκε από τον Ντομινίκ Στρος Καν.

Οι πλευρά του Γάλλου πολιτικού περνά στην αντεπίθεση για να προλάβει τις… συνέπειες και σκοπεύει, όπως διεμήνυσε, να προχωρήσει σε “μηνύσεις” για επίθεση στο τεκμήριο αθωότητας του Στρος Καν.

“Λαμβάνοντας υπόψη την ανακοίνωση Τύπου των Αμερικανών δικηγόρων του Ντομινίκ Στρος Καν, επισημαίνουμε ότι το άρθρο του περιοδικού L’ Express σχετικά με μία επίσημη αναφορά που βασίζεται μόνο στις δηλώσεις που έκανε η Ναφισάτου Ντιαλό στις 14 Μαΐου 2011 στο νοσοκομείο και η οποία παρουσιάζεται λανθασμένα ως ιατρική έκθεση προς την αμερικανική εισαγγελία, είναι ανακριβής και κακόβουλη”, αναφέρουν οι δικηγόροι σε ανακοίνωσή τους προς το Γαλλικό Πρακτορείο.

“Εξετάζουμε το ενδεχόμενο να προχωρήσουμε σε μηνύσεις σχετικά με αυτό που δεν μπορεί παρά να θεωρηθεί δυσφημιστική κατηγορία που πλήττει το τεκμήριο αθωότητας του Ντομινίκ Στρος Καν”, επισημαίνουν οι δικηγόροι Φρεντερίκ Μπολιέ και Ενρί Λεκλέρκ.

Οι Αμερικανοί δικηγόροι του Στρος-Καν, Ουίλιαμ Τέιλορ και Μπέντζαμιν Μπράφμαν, είχαν διαμαρτυρηθεί έντονα νωρίτερα, μετά τη δημοσίευση αποσπασμάτων της ιατρικής εξέτασης της καμαριέρας που κατηγορεί τον Στρος-Καν για σεξουαλική επίθεση.

Σύμφωνα με αυτούς “η χρήση από τους δικηγόρους της ενάγουσας αυτής της ιατρικής έκθεσης για να επιβεβαιώσουν ή να ενισχύσουν τις κατηγορίες εναντίον του Στρος Καν είναι παραπλανητική και ανέντιμη”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βιασμό “δείχνει” η ιατροδικαστική έκθεση στην υπόθεση Στρος Καν

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε