Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Bροχή 32 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Στην αντεπίθεση περνάνε οι κοκκινομάλληδες

Στην αντεπίθεση περνάνε οι κοκκινομάλληδες
Η κάρτα που θεωρήθηκε προσβλητική για τους κοκκινομάλληδες.
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 18.12.2009 | 10:28
Πρώτη δημοσίευση: 18.12.2009 | 10:28

 
“Ραντεβού στα τυφλά” με απαγόρευση της διαφήμισης...

 
Η διαφήμιση του τηλεοπτικού σόου για "ραντεβού στα τυφλά" στην Αγγλία απαγορεύτηκε καθώς αφήνει να εννοηθεί ότι οι κοκκινομάλληδες δεν είναι γοητευτικοί, ανακοίνωσε η βρετανική εποπτική αρχή για τις διαφημίσεις.
 
Η καταχώρηση σε εφημερίδες της Virgin Media για την εκπομπή "Ραντεβού στα Τυφλά" έλεγε: "Πώς εντοπίζετε έναν κοκκινομάλλη μέσα στο σκοτάδι;".
 
Η Virgin δήλωσε ότι ο στόχος της εκπομπής ήταν να ανατρέψει την άποψη που έχει ο κόσμος για το ποιος θεωρείται ελκυστικός άνδρας και να ενθαρρύνει τις επιλογές που βασίζονται στην προσωπικότητα του άλλου, αλλά και στην εμφάνισή του.
 
Όμως η εποπτική αρχή των διαφημίσεων δικαίωσε τις καταγγελίες τριών πολιτών ότι η διαφήμιση μπορεί να θεωρηθεί ιδιαιτέρως προσβλητική και πρέπει να αποσυρθεί.
 
Την Τρίτη, η μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ-μάρκετ στη Βρετανία, η Tesco, ζήτησε συγγνώμη και είπε ότι απέσυρε μία χριστουγεννιάτικη κάρτα που έδειχνε ένα παιδί με κόκκινα μαλλιά να κάθεται στα πόδια ενός Άη Βασίλη και από κάτω να εμφανίζεται το σλόγκαν: "Ο Αη Βασίλης αγαπάει όλα τα παιδιά. Ακόμα και τα κοκκινομάλλικα".
 


   Διαδώστε αυτό το άρθρο