Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Στην απομόνωση ο Τζούλιαν Ασάνζ – Μεταφέρθηκε για λόγους ασφαλείας

ΦΩΤΟ REUTERS

Σε κελί απομόνωσης μεταφέρθηκε ο ιδρυτής του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ, που από την περασμένη Τρίτη κρατείται σε φυλακή του Λονδίνου κατηγορούμενος για βιασμό.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο του, Τζένιφερ Ρόμπινσον, η διοικούντες το σωφρονιστικό κατάστημα του Ουάντσουορθ έλαβαν αυτή την απόφαση “για τη δική του ασφάλεια”.

“Είχαμε εκφράσει τις ανησυχίες μας για πιθανά προβλήματα ασφαλείας, όμως δεν είχαμε ζητήσει να μεταφερθεί στην απομόνωση”, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα The Guardian “οι φυλακισμένοι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τον Ασάνζ, κάτι που δικαιολογεί την απόφαση της φυλακής να τον μεταφέρουν σε κελί της απομόνωσης.

“Δεν έχει καθόλου ανέσεις, δυσκολεύεται να κάνει τηλεφωνήματα, είναι μόνος”, υπογράμμισε η Ρόμπινσον.

Ο Ασάνζ ζήτησε να του επιτραπεί να έχει έναν φορητό υπολογιστή για να μπορέσει να προετοιμάσει την απολογία του, επεσήμανε η δικηγόρος του. Αυτός ο υπολογιστής θα είχε περιορισμένη πρόσβαση στο διαδίκτυο, πρόσθεσε άλλος δικηγόρος του Ασάνζ, ο Μαρκ Στίβενς.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους του, ο Ασάνζ είναι αγανακτισμένος καθώς δεν μπορεί να απαντήσει στις κατηγορίες εναντίον του σχετικά με τις διάφορες κυβερνοεπιθέσεις που έχουν στόχο ιστότοπους εχθρικούς προς τον WikiLeaks.

“Μου είπε ότι δεν έχει καμία απολύτως εμπλοκή και ότι πρόκειται για μία προσχεδιασμένη προσπάθεια να συνδεθεί ο WikiLeaks, που είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος, με κυβερνοπειρατές, κάτι που δεν είναι ο WikiLeaks”, πρόσθεσε η Ρόμπινσον.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε