Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Στην… πυρά ο αντίπαλος της Μέρκελ στις εκλογές – Πληρωνόταν για να δίνει διαλέξεις

Στην… πυρά ο αντίπαλος της Μέρκελ στις εκλογές – Πληρωνόταν για να δίνει διαλέξεις

Διαλέξεις επί πληρωμή, συνεντεύξεις έναντι αρκετών χιλιάδων ευρώ και μια… συγγνώμη, δε θα το ξανακάνω. Ο Πεερ Σταινμπρουκ δεν πρόλαβε να χαρεί για την υποψηφιότητα του.

Το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα του έδωσε το χρίσμα του υποψηφίου και το 2013 ο Πέερ Στάινμπρουκ να προσπαθήσει να πάρει την καγκελαρία από τα χέρια της Άνγκελα Μέρκελ. Δεν ξεκίνησε καλά όμως. Καθόλου καλά!

Ο γερμανικός Τύπος τον… περιέλαβε και έβγαλε τα άπλυτά του στη φόρα. Όπου άπλυτα οι αμοιβές, ιδιαιτέρως παχυλές, που έπαιρνε για να δίνει διαλέξεις ή απλά για να απαντά σε ερωτήσεις.

“Πόσα χρήματα θα στερηθεί τώρα ο Στάινμπρουκ;”, αναρωτιόταν η Bild. Οι παράπλευρες δραστηριότητες και οι επί πληρωμή διαλέξεις του πολιτικού που θα αμφισβητήσει την ερχόμενη χρονιά την καγκελάριο, “προκαλούν ανησυχία στους συντρόφους”, ειρωνεύεται η εφημερίδα που αναφέρει, όπως και άλλες, ότι από το 2009 ο Στάινμπρουκ έδωσε 81 διαλέξεις, για τις 76 από τις οποίες αμείφθηκε με “περισσότερα από 7.000 ευρώ για καθεμιά”.

Σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση “Abgeordnetenwatch.de”, οι διαλέξεις δόθηκαν για επιχειρήσεις ή τράπεζες.

Εξάλλου, αναφέρει η εφημερίδα, “τουλάχιστον τρεις ημερομηνίες διαλέξεων αντιστοιχούν σε συζητήσεις στην Μπούντεσμπανκ τις οποίες ο Στάινμπρικ έχασε”.

Σε συνέντευξη που έδωσε στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF, ο πρώην υπουργός Οικονομικών του “μεγάλου συνασπισμού” συντηρητικών / σοσιαλδημοκρατών που κυβέρνησε από το 2005 ως το 2009, ανακοίνωσε πως θα εγκαταλείψει αυτή την πρακτική: “Δεν θα δίνω πλέον διαλέξεις επί πληρωμή”, τόνισε.

Το περιοδικό Focus υποστηρίζει πως ο Στάινμπρουκ έλαβε επίσης 7.000 ευρώ για να απαντήσει σε δέκα ερωτήσεις σε μια συνέντευξη στο επαγγελματικό περιοδικό της επιχείρησης BTP Bilfinger.

“Δεν γνωρίζω ούτε μια περίπτωση κοινοβουλευτικού που να έχει πάρει χρήματα για συνεντεύξεις”, δήλωσε ο Μάρτιν Ρέγερ, εκπρόσωπος της “Abgeordnetenwatch.de” (επιτήρηση του κοινοβουλίου) απαντώντας σε ερώτηση του Focus.

Εκτός από τις διαλέξεις, ο Στάινμπρουκ ήταν επίσης μέλος των συμβουλίων επίβλεψης δύο επιχειρήσεων. Ανακοίνωσε πως θα παραιτηθεί από το συμβούλιο του γερμανικού ομίλου ThyssenKrupp, αλλά θα παραμείνει σ’ αυτό της Μπορούσια Ντόρτμουντ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στάινμπρουκ: Πρέπει να δοθεί χρόνος στην Ελλάδα για να τηρήσει τις δεσμεύσεις της

Υπέρμαχος της Ελλάδας ο αντίπαλος της Μέρκελ για την καγκελαρία

Στάινμπρουκ: “Η εμμονής της Άγκελα Μέρκελ οδηγεί αυτά τα κράτη στην κατάθλιψη”

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε