Τρίτη, 19 Μαρ.
19oC Αθήνα

Στήριξη Σόιμπλε από το κόμμα του για τις εκλογές! Απίστευτο ποσοστό

Στήριξη Σόιμπλε από το κόμμα του για τις εκλογές! Απίστευτο ποσοστό

Tο συντηρητικό κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) ενέκρινε σήμερα με εντυπωσιακή πλειοψηφία την υποψηφιότητα του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Με ποσοστό 95%, ο 74χρονος Σόιμπλε εξασφαλίσε την πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο του κόμματος της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) στο κρατίδιο της Βάδης Βυρτεμβέργης, στη νοτιοδυτική Γερμανία, για τις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν την 24η Σεπτεμβρίου.

Η Γερμανία έχει ένα περίπλοκο εκλογικό σύστημα κατά το οποίο οι ψηφοφόροι ψηφίζουν δύο φορές: μία απευθείας υπέρ κάποιου/κάποιας υποψήφιου/ υποψήφιας στην εκλογική του/της περιφέρεια και μια δεύτερη υπέρ ενός κόμματος.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είπε στα στελέχη του CDU ότι εναπόκειται στη Γερμανία να κρατήσει ενωμένη την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει τον ρόλο της καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ σε αυτό το διακύβευμα: «Όλοι αναμένουν ότι η Άγγελα Μέρκελ μπορεί να το κάνει αυτό, διότι κανένας άλλος στη Γερμανία και την Ευρώπη δεν μπορεί να εκπληρώσει αυτόν τον ρόλο».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε