Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Στήριξη στα κοριτσάκια που γλίτωσαν από το μακελειό στις Άλπεις

Στήριξη στα κοριτσάκια που γλίτωσαν από το μακελειό στις Άλπεις
Μέλη της οικογένειας των κοριτσιών από τη Βρετανία που γλίτωσαν από το φονικό που είχε ως στόχο τους γονείς τους, στο Σεβαλίν, στις γαλλικές Άλπεις, έφθασαν στη Γαλλία και μπορεί να συναντηθούν σύντομα με το μικρότερο σε ηλικία κορίτσι με την παρουσία ανακριτή, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο η εισαγγελία.

Πρόκειται για “έναν άνδρα και μια γυναίκα, που συνοδεύονται από έναν Βρετανό κοινωνικό ερευνητή”, δήλωσε ο εισαγγελέας του Ανεσί Ερικ Μαγιό.
 
“Δεν ξέρω πότε θα μπορέσουν να δουν το μικρό κορίτσι. Θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι αυτό μπορεί να γίνει χωρίς δυσκολία”, πρόσθεσε.
 
Οι συναντήσεις θα γίνουν “συστηματικά” τη παρουσία ενός Γάλλου ανακριτή, πρόσθεσε.
 
Η Ζίνα, 4 ετών, που παρέμεινε οκτώ ώρες κρυμμένη στο αυτοκίνητο πριν την ανακαλύψουν οι ερευνητές αστυνομικοί, “δεν θα υποβληθεί και πάλι σε ερωτήσεις από τους ανακριτές, διευκρίνισε ο εισαγγελέας. “Το θέμα έχει τελειώσει γι’ αυτήν”, πρόσθεσε.
 
Όσο για την αδελφή της Ζάινα, 7 ετών που έχει τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι, “εξακολουθούσε μέχρι αργά χθες το βράδυ να βρίσκεται σε τεχνητό κώμα”, εξήγησε σήμερα ο Μαγιό. “Τα τραύματά της εξακολουθούν να είναι εξαιρετικά σοβαρά τόνισε.
 
Το αποτέλεσμα της νεκροψίας των σωμάτων των τεσσάρων θυμάτων του φονικού δεν είχε γίνει γνωστό ούτε σήμερα το πρωί. “Η τελική νεκροψία άρχισε γύρω στις 23:30 (Παρασκευή) και τελείωσε στις 2:00 το πρωί του Σαββάτου, διευκρίνισε ο εισαγγελέας.
 
Η ελβετική και η ιταλική αστυνομία έχουν κινητοποιήσει τις δυνάμεις τους για να προσπαθήσουν να συλλάβουν τον ή τους δράστες του φονικού στη Σεβαλίν στις γαλλικές Άλπεις, ανακοίνωσε σήμερα στην τηλεόραση ο εισαγγελέας του Ανεσί.
“Όλες οι γειτονικές χώρες κινητοποιήθηκαν. Ιταλία απέχει από την περιοχή μιάμιση ώρα, η Ελβετία μια ώρα. Οι ανακριτές ζήτησαν τη βοήθεια των γειτονικών χωρών”, δήλωσε ο εισαγγελέας Ερικ Μαγιό στο τηλεοπτικό κανάλι I-Tele.
 
Ο ίδιος ανέφερε ακόμη ότι ο αδελφός του Σάαντ αλ-Χίλι, του πατέρα της βρετανικής οικογένειας που δολοφονήθηκε μαζί με τρία άλλα άτομα, στις γαλλικές Άλπεις, θα ανακριθεί στη Βρετανία όπως και όλα τα άλλα άτομα του περιβάλλοντος των θυμάτων.
 
Γάλλοι αστυνομικοί που μεταβαίνουν τώρα εκεί “θα δουν το θέμα με τους Βρετανούς ανακριτές, και είναι σαφές ότι ο αδελφός θα ανακριθεί”, όπως “και εκείνοι που γνώριζαν τα θύματα θα ανακριθούν”, παρά το γεγονός ότι αναγνώρισε ότι είχε μια οικονομική διαφορά με τον αδελφό του, τόνισε ο Μαγιό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το 4χρονο κοριτσάκι γλίτωσε τη σφαγή και άκουσε την εκτέλεση των γονιών του

Ο αδελφός είναι ο δράστης του μακελειού στις Άλπεις;


Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε