Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Στις 29/8 o πιγκουίνος Happy Feet επιστρέφει στην Ανταρκτική!

Μπορεί να μην τραγουδάει και να χορεύει όπως στην ομώνυμη ταινία, αλλά ο νεαρός αυτοκρατορικός πιγκουίνος που βρέθηκε σε παραλία της Νέας Ζηλανδίας, 4.000 χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο του, θα χοροπηδάει από τη χαρά που που επιστρέφει στην πατρίδα του.

Θα μεταφερθεί πίσω στην περιοχή της Ανταρκτικής με ερευνητικό πλοίο σε ειδικά σχεδιασμένο για τις ανάγκες του κλουβί που θα τού επιτρέψει να κάνει ένα ευχάριστο ταξίδι.

Ο Ζωολογικός Κήπος του Ουέλινγκτον, όπου ο πιγκουίνος ζούσε από τον Ιούνιο, ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Happy Feet όπως ονομάσθηκε, θα επιβιβαστεί στο ερευνητικό πλοίο Tangaroa στις 29 Αυγούστου με προορισμό την περιοχή της Ανταρκτικής, όπου θα απελευθερωθεί.

Ένας κτηνίατρος του ζωολογικού κήπου θα συνοδεύει τον Happy Feet, ο οποίος θα εφοδιαστεί με μία συσκευή GPS ώστε οι χιλιάδες φίλοι που έχει αποκτήσει μετά τη διάσωσή του να μπορούν να παρακολουθήσουν την πορεία του προς τον τόπο του σε διάφορες ιστοσελίδες στο Ιντερνετ όπως το www.sirtrack.com. και www.ourfarsouth.com.

Ο πιγκουίνος, που είναι ο δεύτερος αυτοκρατορικός πιγκουίνος ο οποίος εμφανίζεται στη Νέα Ζηλανδία από το 1967, βρέθηκε από έναν άνδρα που είχε βγάλει βόλτα τον σκύλο του στην παραλία Πέκα Πέκα.

Οι ειδικοί δίστασαν αρχικά να επέμβουν διότι φαινόταν σε καλή κατάσταση. Αλλά, όταν έπεσε σε λήθαργο, τον μετέφεραν στον ζωολογικό κήπο του Ουέλινγκτον, όπου διαπιστώθηκε ότι το στομάχι του ήταν γεμάτο άμμο.

Ο Τζον Γουάιεθ, κορυφαίος γαστρεντερολόγος του νοσοκομείου του Ουέλινγκτον πραγματοποίησε ενδοσκοπική επέμβαση αφαίρεσης τουλάχιστoν 3 κιλών άμμου από το πεπτικό σύστημα του Happy Feet.

Οι ειδικοί εξηγούν ότι οι πιγκουίνοι τρώνε χιόνι για να εξασφαλίζουν ενυδάτωση και πιστεύουν ότι ο Happy Feet, μακριά από το φυσικό του περιβάλλον, μπερδεμένος, έτρωγε άμμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Και μεζές από σήμερα για τον μοναχικό πιγκουίνο Happy Feet που έχασε τον δρόμο του

Ο πιο μοναχικός πιγκουίνος του κόσμου!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε