Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 28 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Στις ΗΠΑ για πρώτη φορά αεροπλάνο από Ταϊβάν

Στις ΗΠΑ για πρώτη φορά αεροπλάνο από Ταϊβάν
ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 22.01.2010 | 08:44
Πρώτη δημοσίευση: 22.01.2010 | 08:44

 
Στρατιωτικό αεροσκάφος από την Ταϊβάν, που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια για την Αϊτή...

 
θα επιτραπεί να προσγειωθεί στις ΗΠΑ για πρώτη φορά, όπως δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος. Πρόκειται για μία ενέργεια που μπορεί να προκαλέσει αντιδράσεις από την κινεζική πλευρά.
 
Το αεροσκάφος θα ανεφοδιαστεί στις ΗΠΑ κατευθυνόμενο για την Αϊτή, δήλωσε ο Κρις Καβάνα, εκπρόσωπος του Αμερικανικού Ινστιτούτου στην Ταϊβάν, που είναι η ντε φάκτο πρεσβεία των ΗΠΑ στο νησί.
 
"Πρόκειται για ανθρωπιστική αποστολή. Θέλουμε να τους βοηθήσουμε να μεταφέρουν τη βοήθεια στην Αϊτή το συντομότερο δυνατό, γι αυτό είπαμε ΟΚ", δήλωσε ο Κρις Καβάνα.
 
Αμερικανοί και Ταϊβανέζοι αξιωματούχοι απέφυγαν να αναφερθούν στην αποστολή του μεταγωγικού αεροσκάφους, αλλά τα τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι πρόκειται για μεταγωγικό C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας.
 
Η ενέργεια αυτή έρχεται σε μία περίοδο κατά την οποία κλιμακώνεται η ένταση στις σχέσεις Πεκίνου- Ουάσινγκτον, με αφορμή τις πωλήσεις αμερικανικών όπλων στην Ταϊβάν, την πολιτική των ισοτιμιών, το εμπορικό ισοζύγιο, την πολιτική ως προς την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και τη λειτουργία του διαδικτύου στην Κίνα.
    Διαδώστε αυτό το άρθρο