Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Στις ΗΠΑ μετέφερε η CIA τον γαμπρό του Οσάμα Μπιν Λάντεν

Στις ΗΠΑ μετέφερε η CIA τον γαμπρό του Οσάμα Μπιν Λάντεν

Ο Σουλεϊμάν Αμπού Γάιθ, γαμπρός του Οσάμα Μπιν Λάντεν, ο οποίος συνελήφθη στα τέλη Ιανουαρίου στην Άγκυρα, μετήχθη στις ΗΠΑ από πράκτορες της CIA μετά την απέλασή του από την Τουρκία στην Ιορδανία.

Την είδηση δημοσιεύει η εφημερίδα Χουριέτ, χωρίς να επικαλείται τις πηγές της.

Ο Αμπού Γάιθ μετά την αφαίρεση της κουβεϊτιανής ιθαγένειάς του κρατήθηκε για πάνω από έναν μήνα από τις τουρκικές αρχές, έπειτα από τον κατ’ οίκον περιορισμό του που διέταξε δικαστήριο της Άγκυρας.
Στη συνέχεια, απελάθηκε από τις τουρκικές αρχές προς την Ιορδανία, απ’ όπου επρόκειτο να μεταβεί στο Κουβέιτ, ωστόσο συνελήφθη από πράκτορες της CIA ενώ βρισκόταν ακόμη σε ιορδανικό έδαφος και οδηγήθηκε στις ΗΠΑ, υπογραμμίζει η Χουριέτ.

Η εφημερίδα σημείωσε ότι η απέλαση του Αμπού Γάιθ από την Τουρκία συνέπεσε χρονικά με την επίσκεψη του νέου Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι στην Άγκυρα.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ και η αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα αρνήθηκαν να κάνουν κάποιο σχόλιο όταν η εφημερίδα τους απηύθυνε ερωτήσεις για την υπόθεση.

Ο Αμπού Γάιθ είχε συλληφθεί από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες κατά τη διαμονή του σε πολυτελές ξενοδοχείο της Άγκυρας, έπειτα από πληροφορίες που τους διοχέτευσε η CIA, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Ο γαμπρός του Μπιν Λάντεν φέρεται να είχε εισέλθει παράνομα στο τουρκικό έδαφος και να είχε εγκατασταθεί εκεί με την οικογένειά του.

Την επομένη των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2011, ο Αμπού Γάιθ είχε εμφανισθεί σε προπαγανδιστικά βίντεο της Αλ Κάιντα δίκην εκπροσώπου του τρομοκρατικού δικτύου, πλάι στον πεθερό του Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Διαβάστε

Δύο χρόνια μετά το θάνατό του βγήκε από τη μαύρη λίστα του ΟΗΕ

O Seal που σκότωσε τον Λάντεν, δεν έχει σύνταξη και περίθαλψη!

Λάδωσε την Πολεοδομία ο Οσάμα Μπιν Λάντεν!

ΒΙΝΤΕΟ: Όλα για τη γυναίκα που “έπιασε” τον Μπιν Λάντεν

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε