Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Στο 10,6% η ανεργία στη Γαλλία

Στο 10,6% η ανεργία στη Γαλλία

Το ποσοστό ανεργίας στη Γαλλία έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 13 ετών το τελευταίο τρίμηνο του 2012, στο 10,6%, αυξανόμενο κατά 0,5% σε σύγκριση με το προηγούμενο.

Τα επίσημα στοιχεία του εθνικού ινστιτούτου στατιστικής και οικονομικών μελετών, που δημοσιεύτηκαν σήμερα ώθησαν την κυβέρνηση του Φρανσουά Ολάντ να δεσμευτεί εκ νέου να τονώσει την ανάπτυξη σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς εντείνονται οι ενδείξεις πως η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης επιβραδύνεται έναντι της ανθεκτικότερης γερμανικής οικονομίας.

Πρόκειται για το έκτο συνεχόμενο τρίμηνο που καταγράφεται αύξηση του ποσοστού της ανεργίας στη Γαλλία, η οικονομία της οποίας συρρικνώθηκε κατά 0,3% το τελευταίο τρίμηνο του 2012.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του INSEE, ο συνολικός αριθμός των ανέργων στην ηπειρωτική Γαλλία το τέταρτο τρίμηνο ανήλθε σε 2,9 εκατομμύρια ανθρώπους. Πάνω από το εν τέταρτο (25,7%) των νέων 15-24 ετών είναι άνεργοι, κατά τα ίδια στοιχεία.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας που δόθηκαν στην δημοσιότητα την περασμένη εβδομάδα, που δεν υπολογίζονται με βάση την μεθοδολογία του Παγκόσμιου Οργανισμού Εργασίας, οι άνεργοι στην γαλλική ενδοχώρα αυξήθηκαν σε συνολικά 3,17 εκατομμύρια τον Ιανουάριο, τον μεγαλύτερο αριθμό από τον Ιούλιο του 1997 και πολύ κοντά στο ιστορικό υψηλό των 3,196 εκατομμυρίων.

Διαβαστε

Το “Ελλάς-Γαλλία συμμαχία” σε μία τελείως νέα διάσταση! Όλες οι εκδοχές για τις Fremm

Απογοητευένοι οι Γάλλοι από τον Ολάντ

Σόιμπλε: Η Γαλλία έχει ευθύνες και πρέπει να μειώσει το έλλειμμά της

Στέλεχος της Μέρκελ: “Προβληματικό παιδί η Γαλλία”

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε