Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Στο 9,3% η ανεργία στην Ιταλία

Στο 9,3% η ανεργία στην Ιταλία

11.615 επιχειρήσεις έκλεισαν το 2011.

Το 9,3% έφτασε το ποσοστό ανεργίας στην Ιταλία τον Φεβρουάριο, σημειώνοντας αύξηση 1,2% σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2011.

Σύμφωνα με το ιταλικό ινστιτούτο στατιστικής Istat, η ανεργία των νέων μέχρι είκοσι τεσσάρων ετών, έφτασε σε επίπεδα “εκτάκτου ανάγκης”, καθώς τον Φεβρουάριο ανήλθε στο 31,9%.

Σε ό,τι αφορά την ανεργία των γυναικών τον δεύτερο μήνα του 2012, οι ιταλίδες χωρίς απασχόληση αυξήθηκαν κατά 44.000 σε σχέση με τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους.

Η ένωση μικρών επιχειρήσεων Cgia, ανακοίνωσε παράλληλα ότι το 2011 έκλεισαν 11.615 επιχειρήσεις, αφήνοντας άνεργους πάνω από 50.000 εργαζόμενους αλλά και εργοδότες.

“Μια κατάσταση που πλήττει ιδιαίτερα τις μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν βασική σημασία για τον παραγωγικό ιστό της χώρας”, τονίζει η Cgia.

Στις κύριες αιτίες της κρίσης θεωρείται ότι συμπεριλαμβάνονται η περιορισμένη χορήγηση δανείων από τις τράπεζες, η μειωμένη κατανάλωση των πολιτών και η καθυστέρηση πληρωμών από μέρους των οργανισμών του δημοσίου.

Κατά μέσον όρο, το ιταλικό δημόσιο πληρώνει τις οφειλές του προς τους επιχειρηματίες, 280 ημέρες μετά την έκδοση των τιμολογίων.

Η Cgia, τέλος, αναφέρεται με έμφαση και στις “δεκάδες περιπτώσεις επιχειρηματιών που βίωσαν την οικονομική κατάρρευση ως προσωπική αποτυχία και αποφάσισαν να θέσουν τέρμα στην ζωή τους”.

Διαβάστε
Οι μισοί νέοι στην Ελλάδα είναι άνεργοι – 17,13 εκατ. οι άνεργοι στην ευρωζώνη
   

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε