Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Στο Γκουαντάναμο ο εγκέφαλος των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου

Χωρίς δίκη στις φυλακές κολαστήρια θα παραμείνει ο Χάλεντ Σέιχ Μοχάμεντ γράφει η Ουάσινγκτον Ποστ.

Επικαλούμενη πηγές της αμερικανικής κυβέρνησης, που ωστόσο δεν θέλησαν να κατονομασθούν, η εφημερίδα τονίζει πως η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα κατέληξε στο συμπέρασμα πως δεν μπορεί να προσάγει τον Μοχάμεντ ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου ένεκα της αντίδρασης που συνάντησε από τα μέλη του Κογκρέσου και την κοινή γνώμη στη Νέα Υόρκη.

Η λύση του στρατοδικείου στο Γουαντάναμο δεν αντιμετωπίζεται πλέον, διότι ο πρόεδρος συμμερίζεται τη γνώμη των πιο προοδευτικών στοιχείων μέσα στην κυβέρνησή του, που αντιτίθενται στη διαδικασία αυτή, προσθέτει η Ποστ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η δίκη πρόκειται να γίνει κάποια στιγμή πριν τις επόμενες προεδρικές εκλογές και απαιτεί ένα διαφορετικό πολιτικό κλίμα.

Η απόφαση της κυβέρνησης Ομπάμα για τον τόπο και τον τύπο του δικαστηρίου ενώπιον του οποίου θα προσαχθούν οι πέντε ύποπτοι, που κατηγορούνται για την οργάνωση των επιθέσεων στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001, είναι «κοντά», έχει τονίσει από την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης Έρικ Χόλντερ την περασμένη Τετάρτη.

Ο Μοχάμεντ και οι άλλοι τέσσερις κατηγορούμενοι κρατούνται επί του παρόντος στις στρατιωτικές φυλακές της βάσης Γουαντάναμο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε