Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Στο Λίβανο ο Αχμαντινετζάντ μετά το ραμαζάνι

Ο ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ θα μεταβεί στον Λίβανο «μετά το ραμαζάνι», το οποίο τελειώνει στα μέσα Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε ο ιρανός Υπουργός Εξωτερικών Μανουσέρ Μοτακί, έπειτα από τη συνάντησή του με τον λιβανέζο ομόλογό του Άλι αλ Σάμι.

Η επίσκεψη του Αχμαντινετζάντ θα είναι η πρώτη ιρανού προέδρου στον Λίβανο από τον Μάιο 2003, επί προεδρίας του Μοχάμαντ Χαταμί. Ο πρόεδρος του Λιβάνου Μισέλ Σλεϊμάν από την πλευρά του μετέβη στην Τεχεράνη τον Νοέμβριο του 2008.

    «Ο πρόεδρος θα επισκεφθεί τον Λίβανο όσο το δυνατόν συντομότερα μετά το ραμαζάνι», τόνισε ο Μοτακί, στην κοινή συνέντευξη Τύπου των δύο υπουργών, κατά την οποία οι δύο πλευρές κατήγγειλαν «την μόνιμη επιθετικότητα του Ισραήλ κατά του Λιβάνου».

    «Το Ιράν στέκει στο πλευρό των κυβερνήσεων και των λαών του Λιβάνου και της Συρίας απέναντι στις επιθέσεις και τις απειλές του σιωνιστικού καθεστώτος», τόνισε ο Μοτακί, προσθέτοντας πως οι τρεις χώρες βρίσκονται σε «μόνιμες διαβουλεύσεις» για την κατάσταση στην περιοχή.

    Από την πλευρά του, ο Σάμι δήλωσε πως «η ισραηλινή επιθετικότητα αποδεικνύει την εχθρική του φύση» και επαίνεσε την βοήθεια που προσφέρει η Τεχεράνη στον Λίβανο και στη Συρία απέναντι στο Ισραήλ.

    Επίσης ο Μοτακί πρόσθεσε πως «είναι απίθανο να υπάρξει μία σύγκρουση μεγάλης κλίμακας στην περιοχή» μολονότι «οι συνθήκες υπάρχουν».

    «Το σιωνιστικό καθεστώς ποτέ άλλοτε δεν βρέθηκε σε τέτοιες δυσκολίες. Δεν θα μπορέσει να εξακολουθήσει για πολύ καιρό τις επιθετικές πρακτικές του ατιμώρητο», πρόσθεσε ο ίδιος.

   

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε