Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Στο Μεξικό γινόταν μόλυνση και αυτός έκανε ιστιοπλοΐα

REUTERS
REUTERS
Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΒΡ υπερασπίστηκε τη συμμετοχή του σε αγώνες ιστιοπλοΐας την εποχή του δυστυχήματος στον Κόλπο του Μεξικού.
Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της BP υπερασπίστηκε την απόφασή του να συμμετάσχει σε αγώνες ιστιοπλοϊας, ενώ είχε σημειωθεί η έκρηξη στην πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου Deepwater Horizon και η διαρροή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού, λέγοντας ότι ήθελε να δει τον γιό του μετά από τρεις μήνες ασχολούμενος με το δυστύχημα.
 
Στην πρώτη του συνέντευξη μετά την απομάκρυνσή του από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, ο Τόνι Χέιγουαρντ, δήλωσε στο BBC ότι ενδεχομένως να έκανε και πάλι το ίδιο, παρά την έντονη κριτική που του ασκήθηκε από το Λευκό Οίκο και τους κατοίκους της περιοχής στον Κόλπο του Μεξικού.
 
“Πρέπει να ομολογήσω ότι τότε ήμουν πολύ θυμωμένος. Δεν είχα δει τον γιό μου επί τρεις μήνες. Στο ιστιοπλοϊκό έμεινα έξι ώρες…Δεν είμαι σίγουρος ότι (σήμερα) θα έκανα κάτι διαφορετικό”, είπε ο Χέιγουαρντ.
 
Ο Χέιγουαρντ είχε περάσει το μεγαλύτερο διάστημα από τους τρεις μήνες στις ΗΠΑ για τις ανάγκες αντιμετώπισης της πετρελαιοκηλίδας, στη διάρκεια των οποίων μία σειρά από γκάφες που διέπραξε προκάλεσαν την οργή της κοινής γνώμης.
 
Το ταξίδι με το ιστιοπλοιϊκό για το οποίο κατηγορήθηκε ο Χέιγουαρντ ήταν ένας αγώνας κοντά στο Isle of Wight, τον οποίο παρακολουθούσε όταν κλήθηκε να επιστρέψει στη Βρετανία από τον πρόεδρο της BP, ο οποίος έκρινε ότι την περίοδο εκείνη η εταιρία χρειαζόταν ένα νέο πρόσωπο για να αντιμετωπίσει τον αντίκτυπο του δυστυχήματος.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε