Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Στο Βατικανό και πάλι ο Πάπας

Ο Παπας Βενέδικτος φτάνει στο αεροδρόμιο της Ρώμης μετά το τέλος της περιοδείας του στην Βρετανία. ΦΩΤΟ REUTERS
Επέστρεψε στο Βατικανό ο Ποντίφηκας, στο τέλος της 4ήμερης ιστορικής περιοδείας στη Βρετανία.

Ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ’ βρίσκεται ήδη στο Βατικανό, μετά το 4ήμερο ιστορικό του ταξίδι στη Βρετανία, στη διάρκεια του οποίου αγιοποίησε τον βρετανό συγγραφέα και καρδινάλιο Τζόν Χένρι Νιούμαν, που έζησε από το 1801 έως το 1890, ενώ το 1845 ασπάστηκε τον Καθολικισμό.
 
Ακριβώς στις 23.00 ώρα Ελλάδας το αεροπλάνο που μετέφερε στο Βατικανό τον Πάπα και τη συνοδεία του τροχιοδρόμησε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο κοντά στη Ρώμη.
 
Ο προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας έκανε την πρώτη επίσημη επίσκεψη στη Βρετανία μετά από το Σχίσμα (το 1534) της Αγγλικανικής Εκκλησίας, επισκεπτόμενος διαδοχικά το Εδιμβούργο, την Γλασκώβη, το Λονδίνο και το Μπέρμιγχαμ, όπου τέλεσε παρουσία χιλιάδων πιστών τη Θεία λειτουργία.
 
Επίσης, εκφράζοντας τη “συντριβή” του, ήλθε σε επικοινωνία με νεαρούς άντρες, που έχουν στο παρελθόν κακοποιηθεί από Καθολικούς ιερωμένους…
 
Στη Βρετανία, με πληθυσμό περίπου 60 εκατομμυρίων, οι Καθολικοί είναι περίπου έξι εκατομμύρια.
 
Στο βρετανικό αεροδρόμιο τον Πάπα προέπεμψε ο πρωθυπουργός Ντέηβιντ Κάμερον, που μίλησε “γιά 4 πολύ συγκινητικές ημέρες γιά τη Βρετανία”.
 
Τα μέτρα ασφάλειας γιά τον Πάπα, που περιόδευσε εκτός Λονδίνου, υπήρξαν πολυδάπανα (πολλά εκατομμύρια ευρώ), ενώ έγιναν προληπτικά και έξι συλλήψεις μέσα στο 4ήμερο.
 
Το 1982, ο τότε Πάπας Ιωάννης Παύλος Β’ επισκέφθηκε με θρησκευτικές, μόνον, τιμές τη Βρετανία.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε