Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Στο Χαλέπι πεθαίνουν μάνες και παιδιά και στο Συμβούλιο Ασφαλείας ΗΠΑ και Ρωσία κάνουν… μπαλάκι τις ευθύνες

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για την κατάσταση στο Χαλέπι και γενικότερα στη Συρία. Την ίδια ώρα που οι εικόνες από τους βομβαρδισμούς κάνουν το γύρο του κόσμου προκαλώντας ανατριχίλα για τα εγκλήματα που διαπράττονται στη Συρία, οι εκπρόσωποι των ΗΠΑ και της Ρωσίας, επιμένουν να κάνουν τις ευθύνες… μπαλάκι.

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη, Βιτάλι Τσούρκιν, είπε στο Συμβούλιο Ασφαλείας ότι η ειρήνη στη Συρία είναι «κάτι το σχεδόν αδύνατο τώρα».

Η πρεσβευτής των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, Σαμάνθα Πάουερ, δήλωσε ότι οι ενέργειες της Ρωσίας στη Συρία συνιστούν «βαρβαρότητα», όχι αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Από την πλευρά της, η Γαλλία κατήγγειλε τα «εγκλήματα πολέμου» που διαπράττονται στο Χαλέπι επισημαίνοντας ότι αυτά τα εγκλήματα «δεν μπορούν να μείνουν ατιμώρητα», λίγο πριν από την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ενώπιον των δημοσιογράφων ο πρεσβευτής της Γαλλίας Φρανσουά Ντελάτρ κατηγόρησε τη συριακή κυβέρνηση και τη σύμμαχό της Ρωσία ότι επιμένουν σε μια στρατιωτική διευθέτηση του πολέμου στη Συρία και χρησιμοποιούν τις διαπραγματεύσεις ως «προπέτασμα καπνού».

Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ στη Συρία Στάφαν ντε Μιστούρα τόνισε κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας ότι είναι πεπεισμένος πως η κατάσταση στη Συρία μπορεί να αναστραφεί και επισήμανε ότι δεν θα εγκαταλείψει τις προσπάθειες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε