Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 28 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Στο αρχείο η προσφυγή Γερμανίδας που ζητούσε να διακόψει τη λειτουργία του το CERN

Στο αρχείο η προσφυγή Γερμανίδας που ζητούσε να διακόψει τη λειτουργία του το CERN
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 16.10.2012 | 18:00
Πρώτη δημοσίευση: 16.10.2012 | 18:00

Το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο του Μίνστερ, στη δυτική Γερμανία, έθεσε σήμερα στο αρχείο την προσφυγή μιας γυναίκας η οποία ζητούσε να σταματήσουν οι δραστηριότητες του CERN, του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικών Ερευνών, γιατί θα μπορούσαν να φέρουν το τέλος του κόσμου.
 


Η ενάγουσα, μια Γερμανίδα που ζει στην Ελβετία, ήθελε να απαγορευτούν οι έρευνες του CERN, η έδρα του οποίου βρίσκεται στη Γενεύη. Το CERN διαθέτει τον μεγαλύτερο επιταχυντή σωματιδίων στον κόσμο, ο οποίος χρησιμοποιείται από τους επιστήμονες στην έρευνά τους για την ανακάλυψη της προέλευσης του σύμπαντος καθώς αναδημιουργεί τις συνθήκες που εμφανίστηκαν αμέσως μετά το Μπιγκ Μπανγκ.
 
Όμως το δικαστήριο έκρινε υπέρ των επιστημόνων "η πλειοψηφία των οποίων κρίνει ότι το CERN δεν συνιστά κίνδυνο". Έβαλε έτσι οριστικά στο αρχείο την προσφυγή της Γερμανίδας η οποία είχε επιχειρήσει και το 2010 να σταματήσει το CERN, προσφεύγοντας τότε στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας.
 
Η γυναίκα υποστήριζε ότι με τα πειράματά τους για τη σκοτεινή ύλη οι επιστήμονες μπορεί να δημιουργήσουν μικρές μαύρες τρύπες οι οποίες με τη σειρά τους θα οδηγήσουν στην καταστροφή της Γης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

"Αγγίξαμε" το Σωματίδιο του Θεού; - Ανακαλύφθηκε σωματίδιο που θα μπορούσε να είναι το μποζόνιο του Higgs! - Κόσμος

   Διαδώστε αυτό το άρθρο