Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Στο δικαστήριο ο Πιστόριους την ώρα της κηδείας της Ρίβα

Στο δικαστήριο ο Πιστόριους την ώρα της κηδείας της Ρίβα

Σήμερα το πρωί σχεδόν την ώρα που θα γίνεται η κηδεία της φίλης του, Ρίβα Στίνκαμπ, θα εμφανιστεί στο δικαστήριο της Πρετόρια, ο παραολυμπιονίκης, Όσκαρ Πιστόριους, ο οποίος κατηγορείται ότι τις πρώτες πρωινές ώρες της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου, δολοφόνησε τη σύντροφό του.

Ο εισαγγελέας δήλωσε την πρόθεσή του να διατάξει τη προφυλάκιση του Πιστόριους χρεώνοντάς τον με την δολοφονία της κοπέλας. Οι δικηγόροι του, όμως, αναμένεται να ζητήσουν να αποφυλακιστεί με εγγύηση.

Ο τοπικός τύπος επικαλούμενος εκθέσεις των ερευνητών της υπόθεσης – κάτι που δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα – γράφει για σοβαρές φιλονικίες μεταξύ του Πιστόριους και της κοπέλας την Τετάρτη το βράδυ, αρκετές ώρες πριν από την τραγωδία. Η αστυνομία έχει ήδη δηλώσει, ότι η Ρίβα πυροβολήθηκε με τέσσερις σφαίρες 9 mm, ενώ φαίνεται ότι ενοχοποιητικό στοιχείο είναι και ένα ματωμένο ρόπαλο του κρίκετ, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να συνθλίψει το κεφάλι της νεαρής γυναίκας.

Η υπεράσπιση του Πιστόριους που περιλαμβάνει και μια ομάδα που ήρθε ειδικά από την Αγγλία, αμφισβητεί τη δολοφονία.

Η ακροαματική διαδικασία θα ξεκινήσει στις 9:00 (0700 GMT) στο επαρχιακό Δικαστήριο στην Πρετόρια, δύο ώρες πριν από την τελετή καύσης του σώματος της νεαρής κοπέλας στη γενέτειρά της στο Πορτ Ελίζαμπεθ στα νότια της χώρας.

Διαβάστε επίσης:

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε