Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Στο δικαστήριο ο δημιουργός της ταινίας που άναψε φωτιές

Στο δικαστήριο ο δημιουργός της ταινίας που άναψε φωτιές

Την Τετάρτη θα εμφανιστεί στο δικαστήριο ο δημιουργός της αντι-ισλαμικής ταινίας που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και αιματηρές συγκρούσεις στον μουσουλμανικό κόσμο.

Ο Μαρκ Μπασελέι Γιούσεφ, δημιουργός της αντι-ισλαμικής ταινίας που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και αιματηρές συγκρούσεις στον μουσουλμανικό κόσμο θα εμφανιστεί ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου του Λος Άντζελες την επόμενη εβδομάδα για την ακροαματική διαδικασία σχετικά με το αν παραβίασε τους όρους της αναστολής της ποινής του για τραπεζική απάτη.

Ο 55χρονος Γιούσεφ που χρησιμοποιούσε το όνομα Νακούλα Μπασελέι Νακούλα θα εμφανιστεί την Τετάρτη ενώπιον της περιφερειακής δικαστή Κριστίνα Σνάιντερ, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Περιφερειακού Δικαστηρίου των ΗΠΑ.

Ένας από τους όρους της αποφυλάκισής του ήταν να μην χρησιμοποιεί ψευδώνυμα, χωρίς την έγκριση του δικαστικού επιτηρητή του.

Ο γεννημένος στην Αίγυπτο Γιούσεφ είναι ο παραγωγός του βίντεο διάρκειας 13 λεπτών με τίτλο “Η Αθωότητα των Μουσουλμάνων” που γυρίστηκε στην Καλιφόρνια.

Ο Γιούσεφ συνελήφθη στις 27 Σεπτεμβρίου για παραβίαση των όρων αποφυλάκισής του και το δικαστήριο στο οποίο προσήχθη την ίδια ημέρα αποφάσισε να φυλακιστεί, χωρίς το δικαίωμα εγγύησης. Από τότε βρίσκεται σε υψηλής ασφάλεια φυλακή στο κέντρο του Λος Άντζελες. 

Στην πρώτη του εμφάνιση στο δικαστήριο, ο Γιούσεφ δήλωσε πως άλλαξε το όνομά του το 2002 και δεν χρησιμοποίησε άλλο από τότε.

Όμως η ηθοποιός Σίντι Λι Γκαρσία, που κάνει μια σύντομη εμφάνιση στην ταινία τον κατηγόρησε ότι στη διάρκεια των γυρισμάτων χρησιμοποίησε το ψευδώνυμο Σαμ Μπασίλε και ότι την παραπλάνησε για το θέμα της ταινίας. Το ίδιο ισχυρίζονται και άλλοι που συμμετείχαν ή εργάστηκαν για το βίντεο αυτό.

Η εισαγγελία δεν διευκρίνισε ποιους όρους της αποφυλάκισής του το 2011 πιστεύεται ότι παραβίασε ο Γιούσεφ, αλλά τόνισε πως χρησιμοποιούσε ψευδώνυμα και πρόσθεσε πως θα επιδιώξει να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης 24 μηνών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε