Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 30 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Στο δρόμο που χάραξε η Αίγυπτος και η Αλγερία

Στο δρόμο που χάραξε η Αίγυπτος και η Αλγερία
REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 12.02.2011 | 14:00
Πρώτη δημοσίευση: 12.02.2011 | 08:37

Η αστυνομία κατέστειλε διαδήλωση της αντιπολίτευσης τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο· τουλάχιστον δέκα τραυματίες και δέκα συλλήψεις. Φόβοι για χειρότερα επεισόδια.

Περίπου 2.000 διαδηλωτές, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν σε έκκληση για μια πορεία διαμαρτυρίας, παρά την απαγόρευση από την αστυνομία, σήμερα στο Αλγέρι με αίτημα την "αλλαγή του πολιτικού συστήματος", μεταξύ των οποίων και ο Αλί Μπελχάτζ, πρώην ηγέτης του εκτός νόμου Ισλαμικού Μετώπου, κατάφεραν για λίγο να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό για να βρεθούν λίγο αργότερα εκ νέου αποκλεισμένοι από την αστυνομία, ανέφεραν γαλλικές δημοσιογραφικές πηγές.

Μεταξύ αστυνομικών και των διαδηλωτών, οι οποίοι ήσαν 800 σύμφωνα με την αστυνομία και 2000 σύμφωνα με δημοσιογράφους στην περιοχή, είχαν ξεσπάσει συγκρούσεις πριν από την έναρξη της πορείας, η οποία ήταν προγραμματισμένη για τις 11:00 τοπική ώρα (12:00 ώρα Ελλάδας).

Πολλοί διαδηλωτές συνελήφθησαν, μεταξύ των οποίων ο Φοντίλ Μπουρμάλα, ένας από τους ιδρυτές του Εθνικού Συντονισμού για την Αλλαγή και τη Δημοκρατία (CNCD, το οποίο συγκρότησαν αντιπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων και των αυτόνομων συνδικάτων).

Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου ήταν μάρτυρας σε δυο συλλήψεις, ο ένας από τους οποίους είναι ο Οτμάν Μααζούζ, βουλευτής του Συνασπισμός για τον Πολιτισμό και τη Δημοκρατία (RCD)

Οι διαδηλωτές φώναζαν "Ελεύθερη Αλγερία" και "Κάτω το καθεστώς".


   Διαδώστε αυτό το άρθρο