Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Στο δρόμο της Ελλάδας οι Ισπανοί – Άρχισαν τα μέτρα για μείωση του ελλείμματος

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Ήταν απλά θέμα χρόνου. Όλα οδηγούσαν εκεί, άσχετα από το ότι η κυβέρνηση Ραχόι προσπαθούσε με νύχια και με δόντια να αποφύγει το… αναπόφευκτο!

Το Eurogroup της Δευτέρας δεν ασχολήθηκε μόνο με την Ελλάδα και το νέο δάνειο. Είχε να πει και δυο… κουβέντες στην Ισπανία. Αυτό που προσπαθούσε να αποφύγει η Μαδρίτη…

Τι ζήτησαν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης από την Ισπανία; Να μειώσει το έλλειμμα στον προϋπολογισμό της στο 5,3% του ΑΕΠ, δηλαδή κατά 0,5% περισσότερο από ό,τι προέβλεπε η κυβέρνηση.
Η δε αρχική αξίωση των Βρυξελλών ήταν ακόμη χαμηλότερη (4,4%).

Στην ανακοίνωση μετά τη σύνοδο του Eurogroup αναφέρει ότι «η έγκαιρη διόρθωση του υπερβολικού ελλείμματος θα πρέπει να διασφαλιστεί από μια πρόσθετη εμπροσθοβαρή προσπάθεια της τάξης του 0,5% του ΑΕΠ, πέραν αυτού που είχε ανακοινωθεί από τις Ισπανικές αρχές ως τώρα».

«Η ισπανική κυβέρνηση εξέφρασε την ετοιμότητά της να το εξετάσει αυτό στην περαιτέρω διαδικασία εκτέλεσης του προϋπολογισμού».

Τι σημαίνουν σε απλά… ελληνικά όλα αυτά; Νέα μέτρα αφού οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις δε φτάνει. Κι αν για τα εργασιακά βγήκε στους δρόμους 1 εκατομμύριο κόσμος, τότε μάλλον η Μαδρίτη ετοιμάζεται τώρα να γίνει… Αθήνα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την Τετάρτη η επίσημη υπογραφή για τα 130 δισ. – Θα πάρουμε 5,9 δισ. τον Μάρτιο – Πότε θα καταβληθούν οι δόσεις

«Βούλιαξε» η Ισπανία! – Ένα εκατομμύριο κόσμος στους δρόμους

Γενική απεργία στις 29 Μαρτίου στην Ισπανία

Κώδικας καλής συμπεριφοράς των τραπεζών κατά των υπερχρεωμένων ιδιοκτητών ακινήτων

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε