Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Στο εδώλιο ο οδηγός τρένου που εκτροχιάστηκε

Η κατηγορία της “πρόκλησης σιδηροδρομικού δυστυχήματος” απαγγέλθηκε στον οδηγό της επιβατικής αμαξοστοιχίας, η οποία εκτροχιάστηκε την Παρασκευή στην κεντρική Πολωνία.

Κατά τον εκτροχιασμό του τρένου ένας άνθρωπος σκοτώθηκε ενώ τουλάχιστον 80 τραυματίστηκαν. Ο οδηγός κινδυνεύει με φυλάκιση από δύο έως 12 χρόνια, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας, τον οποίο επικαλείται το πολωνικό πρακτορείο ειδήσεων ΡΑΡ.

Τη στιγμή του δυστυχήματος κοντά στην περιοχή Μπάμπι, στο δρομολόγιο Κατοβίτσε-Βαρσοβία, η αμαξοστοιχία κινείτο με ταχύτητα 118 χλμ. την ώρα, ενώ στο σημείο αυτό υπήρχε περιορισμός της ταχύτητας στα 40 χλμ. την ώρα, σύμφωνα με τους ερευνητές που διενεργούν έρευνα σε βάρος του οδηγού για υπερβολική ταχύτητα.

Η αμαξοστοιχία στην οποία επέβαιναν 280 επιβάτες, αποτελείτο από τέσσερα βαγόνια. Το πρώτο ανατράπηκε και τα άλλα τρία εκτροχιάστηκαν.

Οι ερευνητές δεν αποκλείουν ωστόσο και άλλους παράγοντες που μπορεί να συνέβαλαν στο δυστύχημα, όπως μια βλάβη στο συρμό ή μια δυσλειτουργία στην αμαξοστοιχία.

Διαβάστε επίσης

Τέσσερις νεκροί σε εκτροχιασμό τρένου στην Πολωνία

Συνελήφθη ο οδηγός του τρένου που εκτροχιάστηκε

   

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε