Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Στο έλεος του χιονιά η Βρετανία – «Αποκλεισμένο» το Χίθροου

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Οι χιονοπτώσεις των τελευταίων ημερών προκαλούν προβλήματα στη Βρετανία, με το αεροδρόμιο Χίθροου να είναι σχεδόν… αποκλεισμένο, αφού ήδη έχουν ακυρωθεί περισσότερες από 260 πτήσεις.

Μόνο την Κυριακή ακυρώθηκαν περίπου 260 πτήσεις, δηλαδή το 20% της κανονικής κυκλοφορίας, ενώ για τη Δευτέρα έχει ήδη ανακοινωθεί ότι ακυρώνεται επιπλέον 10% των προγραμματισμένων πτήσεων από το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της βρετανικής πρωτεύουσας και πρώτο στον κόσμο στις διεθνείς επιβατικές μεταφορές.

Το Χίθροου έχει επενδύσει περισσότερα από 50 εκατομμύρια λίρες (60 εκατομμύρια ευρώ) για να οχυρωθεί από τις συνέπειες του χιονιού, ιδιαίτερα με εξοπλισμό νέων εκχιονιστικών.

Ωστόσο, επαναλαμβάνονται οι σκηνές του Δεκεμβρίου του 2010, όταν το Χίθροου είχε παραλύσει για μερικές ημέρες εξ αιτίας του χιονιού, αναγκάζοντας χιλιάδες επιβάτες να κοιμούνται στους τερματικούς και δημιουργώντας μεγάλη συζήτηση για τις αντοχές του αεροδρομίου.

«Το 2010, ο αερολιμένας είχε κλείσει εντελώς. Στις μέρες μας, οι πίστες είναι ανοικτές», υποστήριξε η εκπρόσωπος του αερολιμένα, εξηγώντας ότι η αναστάτωση στις πτήσεις οφείλεται αυτή τη φορά στην κακή ορατότητα.

Αλλά και στη Μάγχη η σιδηροδρομική γραμμή των Eurostar, επηρεάστηκε επίσης από την κακοκαιρία. Τέσσερα δρομολόγια τρένων ακυρώθηκαν την Κυριακή, ενώ όσα πραγματοποιήθηκαν έγιναν με σημαντικές καθυστερήσεις λόγω των περιορισμών στην ταχύτητα.

Προβλήματα με την εναέρια κυκλοφορία και στο Παρίσι, με το 40% των πτήσεων να ακυρώνονται στο αεροδρόμιο Ορλί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακυρώνονται πτήσεις σε Λονδίνο και Παρίσι λόγω χιονιού

Βρετανία: Δεκάδες πτήσεις ακυρώθηκαν λόγω των χιονοπτώσεων

Έλληνας παρίστανε τον μεγιστάνα στην Αγγλία και έπαιρνε τα δάνεια σωρό

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε