Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 34 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Στο κελί 4 στρατηγοί για την υπόθεση “βαριοπούλα”

Στο κελί 4 στρατηγοί για την υπόθεση “βαριοπούλα”
Τούρκοι στρατιωτικοί πηγαίνουν στο δικαστήριο για την υπόθεση "Βαριοπούλα". ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 08.04.2010 | 08:01
Πρώτη δημοσίευση: 08.04.2010 | 08:01

 Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης απήγγειλε κατηγορίες και διέταξε την προφυλάκιση εν αναμονή της δίκης τους τεσσάερων στρατηγών εν αποστρατεία.....

 
για τη φερόμενη συμμετοχή τους σε συνωμοσία που είχε στόχο την ανατροπή της σημερινής κυβέρνησης, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.
 
Οι τρεις στρατηγοί εν αποστρατεία βρίσκονταν μεταξύ των σχεδόν 20 υψηλόβαθμών αξιωματικών του στρατού που συνελήφθησαν αυτήν την εβδομάδα σε επιχείρηση της αστυνομίας, η οποία αναζωπύρωσε τις εντάσεις μεταξύ της ισλαμικών καταβολών κυβέρνησης της Τουρκίας και των ενόπλων δυνάμεων, οι οποίες αποτελούν τον θεματοφύλακα του κοσμικού χαρακτήρα του τουρκικού κράτους.
 
ο δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης αποφάσισε να αφεθούν ελεύθεροι 9 άλλοι στρατιωτικοί μετά την ανάκρισή τους.
 
Οι ακριβείς κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στους υπόπτους θα δημοσιοποιηθούν όταν οι εισαγγελείς συντάξουν το κατηγορητήριο.
 
Το πραξικόπημα αυτό σχεδιαζόταν το 2003, λίγο μετά την άνοδο στην εξουσία του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP). Μάλιστα είχαν δώσει το κωδικό όνομα “βαριπούλα”.
 
Οι ύποπτοι κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν βομβιστικές επιθέσεις σε τεμένη και ότι προσπάθησαν να προκαλέσουν εντάσεις με την Ελλάδα με στόχο να προκαλέσουν πολιτική αναταραχή που θα δικαιολογούσε ένα πραξικόπημα.
Κατά την έναρξη της έρευνας τον περασμένο Φεβρουάριο, απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε περίπου 40 αξιωματικούς εν ενεργεία ή εν αποστρατεία.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες των εφημερίδων, 25 εν ενεργεία στρατηγοί περιλαμβάνονται στον κατάλογο των υπόπτων, οι οποίοι ανέρχονται σε 90.
 


   Διαδώστε αυτό το άρθρο