Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Στο “μικροσκόπιο” της αμερικανικής Γερουσίας η ρωσική κατασκοπεία

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Γερουσιαστές του Κογκρέσου στην Ουάσινγκτον άρχισαν έρευνα για τις ενέργειες κατασκοπείας για τις οποίες κατηγορείται η Ρωσία δηλώνοντας ότι η ανάμιξη της Μόσχας στις προεδρικές εκλογές του 2016 και οι ενδεχόμενες σχέσεις της με αμερικανικά πολιτικά κόμματα “εγείρουν βαθιά ανησυχία”.

Οι έρευνες αυτές έχουν τη στήριξη και των δημοκρατικών και των ρεπουμπλικανών κοινοβουλευτικών της επιτροπής που είναι αρμόδια για τις υπηρεσίες πληροφοριών στη Γερουσία.

Στο πλαίσιο της έρευνας, οι γερουσιαστές μπορεί να καλέσουν για να καταθέσουν αξιωματούχους της κυβέρνησης Μπαράκ Ομπάμα και της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος θα τον διαδεχθεί την προσεχή Παρασκευή.

Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε “δώσει εντολή για μια εκστρατεία επηρεασμού” κυρίως μέσω ηλεκτρονικής πειρατείας ώστε να ευνοήσει την εκλογική νίκη του Τραμπ.

Ο στόχος της ρωσικής εκστρατείας παραπληροφόρησης και της ηλεκτρονική πειρατείας ήταν επίσης να υπονομεύσει την αμερικανική δημοκρατική διαδικασία και να αποδυναμώσει μια ενδεχόμενη προεδρία της Χίλαρι Κλίντον.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε