Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Λιακάδα 24 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Στο νοσοκομείο ο Μουμπάρακ στην φυλακή οι γιοι του!

Στο νοσοκομείο ο Μουμπάρακ στην φυλακή οι γιοι του!
Οι δύο γιοι του Χόσνι Μουμπάρακ. ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 13.04.2011 | 07:37
Πρώτη δημοσίευση: 13.04.2011 | 07:37

Υπό κράτηση βρίσκονταν οι δύο γιοι του Μουμπάρακ στο πλαίσιο της έρευνας για διαφθορά. Την ίδια ώρα στο νοσοκομείο βρίσκεται ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου μετά από καρδιακή προσβολή.

Οι δύο γιοι του πρώην προέδρου της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ βρίσκονταν υπό κράτηση επί 15 ημέρες στο πλαίσιο της έρευνας κατά της διαφθοράς, μετέδωσε σήμερα η κρατική τηλεόραση.
 
Ο Αλάα και ο Γκαμάλ Μουμπάρακ κλήθηκαν από τους εισαγγελείς που ερευνούν τις κατηγορίες για κατάχρηση δημόσιου χρήματος. Ο πατέρας τους είχε δηλώσει πως λεπτομέρειες των τραπεζικών τους λογαριασμών θα διαλύσουν κάθε υποψία για παράνομα κέρδη.
 
Χθες βράδυ ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ, διακομίσθηκε στην μονάδα εντατικής νοσηλείας νοσοκομείου, στην περιοχή του φημισμένου θερέτρου Σαρμ ελ-Σέϊχ, με " σοβαρό καρδιακό επεισόδιο ", όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση και ενώ ανακρινόταν στο πλαίσιο έρευνας για τους υπαίτιους των δολοφονιών διαδηλωτών τις ημέρες της λαϊκής εξέγερσης, αλλά και για θέματα διαφθοράς εις βάρος του κράτους.
 
Οι στρατιωτικοί που έχουν αναλάβει την εξουσία στη Αίγυπτο, μετά την αποχώρηση του Μουμπάρακ, έχουν γίνει αποδέκτες το τελευταίο χρονικό διάστημα ιδιαίτερα έντονων πιέσεων από διαδηλωτές στην εμβληματική πλέον για τις λαϊκές διεκδικήσεις πλατεία Ταχρίρ του Καίρου, προκειμένου να προχωρήσουν στην προσαγωγή σε δίκη του έκπτωτου προέδρου Μουμπάρακ και των στελεχών του καθεστώτος του. Την Τρίτη στρατιώτες διέλυσαν πενθήμερη καθιστική διαμαρτυρία στην πλατεία με τα παραπάνω αιτήματα, μεταξύ άλλων.
 
Οι πληροφορίες που διαρρέουν για την πραγματική κατάσταση της υγείας του είναι αλληλοσυγκρουόμενες. Άλλες αναφέρουν ότι νοσηλεύεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας, εξαιτίας "καρδιακής κρίσης", που υπέστη κατά τη διάρκεια της εξέτασης από τους ανακριτές του και άλλες υποστηρίζουν ότι είναι σε αρκετά καλή κατάσταση που του επιτρέπει να απαντήσει στις ερωτήσεις των ανακριτών στο νοσοκομείο όπου βρίσκεται στο θέρετρο Σαρμ ελ Σέϊχ, στην Κόκκινη Θάλασσα.
 
" Θέλουμε τα λεφτά μας, θέλουμε να δικαστούν οι κλέφτες ", φώναζαν διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν έξω από το νοσηλευτικό ίδρυμα, στο πανάκριβο θέρετρο, όπου ο Μουμπάρακ περνούσε τον περισσότερο χρόνο του το τελευταίο διάστημα, πριν αναγκαστεί να εγκαταλείψει μετά από 30 χρόνια την εξουσία.
 
Ο δημόσιος κατήγορος κλήτευσε τον Χόσνι Μουμπάρακ, την Κυριακή για το θέμα των θανάτων διαδηλωτών αλλά και της υπεξαίρεσης δημοσίου χρήματος. Στην πρώτη δημόσια δήλωσή του από την ημέρα που εξέπεσε από το αξίωμά του, ο Μουμπάρακ αντέκρουσε τις κατηγορίες και εξέφρασε την έκπληξη και την απογοήτευσή του για την αντιμετώπιση που του επιφυλάχθηκε. Εν τω μεταξύ δύο από τους γιους του, ο Γκαμάλ και ο Αλαά συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο πρώην υπουργών του καθεστώτος που τελούν υπό ανάκριση για αδικήματα εις βάρος του κράτους και των πολιτών.
 
   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook