Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Στο νοσοκομείο ο Όσκαρ Νίεμαγερ

Ο Όσκαρ Νιεμάγερ με φόντο ένα από τα δημιουργήματα του.
Ο Όσκαρ Νιεμάγερ με φόντο ένα από τα δημιουργήματα του.
Ο διάσημος βραζιλιάνος αρχιτέκτονας Όσκαρ Νίεμαγερ, ηλικίας 102 ετών, διακομίσθηκε σε νοσοκομείο του Ρίο ντε Ζανέιρο συνεπεία ουρολοίμωξης, ανακοινώθηκε χθες από εκπρόσωπο του νοσοκομείου.

 

«Ο κος Νίεμαγερ νοσηλεύεται από το απόγευμα της Κυριακής με ουρολοίμωξη. Υποβλήθηκε σε εξετάσεις. Έχει τις αισθήσεις του, η κατάστασή του είναι σταθερή, αλλά δεν προβλέπεται ημερομηνία για το εξιτήριο του», τόνισε ο εκπρόσωπος του νοσοκομείου Σαμαριτάνου, στο Μποταφόγκου στα νότια του Ρίο.
 
Στις 23 Σεπτεμβρίου, ο αρχιτέκτονας είχε περάσει 24 ημέρες στο ίδιο νοσοκομείο, όπου είχε υποβληθεί σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις, στη χολή και στο έντερο.
 
Διάσημος σε ολόκληρο τον κόσμο για τον σχεδιασμό των κτιρίων στη φουτουριστική πρωτεύουσα Μπραζίλια-που εγκαινιάσθηκε την 21η Απριλίου 1960-ο Νίεμαγερ ήταν ο μεγάλος απών κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 50 χρόνια της πόλης την περασμένη εβδομάδα.
 
Σε συνέντευξή του, ο Νίεμαγερ εξήγησε πως εξαιτίας ενός προβλήματος στη σπονδυλική στήλη, εκείνος «που μισεί να ταξιδεύει με αεροπλάνο», δεν μπορούσε να μεταβεί οδικώς στις εκδηλώσεις από το Ρίο (απόσταση 1.200 χλμ) και πως θα «παρακολουθούσε με μεγάλο ενδιαφέρον τους εορτασμούς από τα μέσα ενημέρωσης».
 
Γεννημένος στις 15 Δεκεμβρίου 1907 στο Ρίο, ο Νίεμαγερ έχει εκτελέσει πάνω από 600 αρχιτεκτονικά σχέδια σε όλον τον κόσμο, για πάνω από 70 χρόνια σταδιοδρομίας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε