Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Στο σφυρί ανέκδοτες φωτογραφίες της Μ. Μονρό

Η Μέριλιν με τον ποιητή Carl Sandburg τον Δεκέμβριο του 1961 στην Ν. Υόρκη.
Η Μέριλιν με τον ποιητή Carl Sandburg τον Δεκέμβριο του 1961 στην Ν. Υόρκη.

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν τον Δεκέμβριο του 1961 και έμειναν στο ιδιωτικό αρχείο του φωτογράφου για 45 χρόνια.

Ανέκδοτες, μαυρόασπρες φωτογραφίες της Μέριλιν Μονρό μόλις εννέα μήνες πριν πεθάνει, στις οποίες εμφανίζεται χαμογελαστή στο πλευρό του βραβευμένου με Πούλιτζερ ποιητή Καρλ Σάντμπουργκ βγήκαν την Παρασκευή στο σφυρί. 

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από τον φωτογράφο Λεν Στέκλερ τον Δεκέμβριο του 1961 στο διαμέρισμά του στη Νέα Υόρκη όταν η Μέριλιν τον επισκέφθηκε για να δει τον φίλο της ποιητή.

Τέσσερις φωτογραφίες και δύο τρίπτυχα πωλούνται σε τιμές που ξεκινούν από τα 1.999 και φτάνουν τα 3.999 δολάρια το κάθε τιράζ.

“Ένα χειμωνιάτικο απόγευμα ο Σάντμπουργκ και ο Στέκλερ περίμεναν υπομονετικά τη Μέριλιν Μονρό που έφτασε με τρεις ώρες καθυστέρηση εξηγώντας ότι είχε πάει στο κομμωτήριο για να προσπαθήσει να κάνει τα μαλλιά της τόσο άσπρα όσο και του Σάντμπουργκ”, αναφέρει η εταιρεία Eagle National Mint που πουλά τις φωτογραφίες.

“Οι τρεις τους πέρασαν το υπόλοιπο απόγευμα συζητώντας και πίνοντας κοκτέιλ, ενώ ανάμεσα στην Μέριλιν και τον Σάντμπουργκ αναπτύχθηκε μία φιλία την ώρα που ο Στέκλερ τους παρακολουθούσε διακριτικά έχοντας ένα μαυρόασπρο φιλμ στη Nikon του και με μοναδικό φωτισμό το φυσικό φως που έμπαινε από το παράθυρο”.

Κάθε τιράζ πωλείται με πιστοποιητικό αυθεντικότητας και είναι υπογεγραμμένο από τον Λεν Στέκλερ. 

Οι ανέκδοτες ασπρόμαυρες φωτογραφίες της Μέριλιν

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε