Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Στο “σφυρί” τα φορέματα της Γκρέτα Γκάρμπο για 1,6 εκ.δολ.

Στο “σφυρί” τα φορέματα της Γκρέτα Γκάρμπο για 1,6 εκ.δολ.

Δημοπρασία με κοσμήματα, βραδινά φορέματα, καπέλα και προσωπικά αντικείμενα της Γκρέτα Γκάρμπο απέφερε έσοδα 1,6 εκατομμυρίου δολαρίων, ποσό τουλάχιστον τριπλάσιο των αρχικών εκτιμήσεων, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Julien’s Auctions στο Μπέβερλι Χιλς.

Ανάμεσα στα 800 αντικείμενα που προτάθηκαν στη δημοπρασία, η οποία άρχισε την Παρασκευή, είναι μια βαλίτσα Louis Vuitton που πωλήθηκε αντί 37.500 δολαρίων, ένα αμερικανικό διαβατήριο που εκδόθηκε για τη σουηδή ηθοποιό το 1964 που πωλήθηκε έναντι 15.000 και ένα βραδινό φόρεμα από μαύρο βελούδο που δημοπρατήθηκε αντί 13.750 δολαρίων.

“Η Γκάρμπο ξεπέρασε τις τιμές αντικειμένων της Μέριλιν Μονρόε”, είπε ο Μάρτιν Νόλαν, ο εκτελεστικός διευθυντής του οίκου δημοπρασιών. “Η ομορφιά της, η εξαιρετική παρουσία της στην οθόνη και η μόδα που ακολουθούσε αποδείχτηκαν αξεπέραστα στα βάθη του χρόνου”.

Η Γκάρμπο, μια από τις μεγαλύτερες ηθοποιούς εξαιρετικής ομορφιάς του Χόλιγουντ πέθανε στη Νέα Υόρκη το 1990 σε ηλικία 84 ετών. Είχε αποσυρθεί από τη μεγάλη οθόνη και τη δημόσια ζωή το 1941. Όλα τα αντικείμενα που διατέθηκαν, φυλάσσονταν σε αποθήκη πριν η οικογένειά της αποφασίσει τα πωληθούν σε δημοπρασία, η οποία είχε ανακοινωθεί τον Αύγουστο.

Η Γκάρμπο ξεκίνησε την καριέρα της στο Χόλιγουντ με ταινίες όπως “Flesh and the Devil” το 1927 του βωβού κινηματογράφου και ήταν από τους ελάχιστους ηθοποιούς που έκαναν επιτυχή μετάβαση στον ομιλούντα κινηματογράφο, ενώ έγινε είδωλο όχι μόνο για την ομορφιά της αλλά και για τον τρόπο σκέψη της και το ανεξάρτητο στυλ που είχε στις ταινίες της αλλά και στην προσωπική της ζωή.

Η σουηδοαμερικανίδα σταρ συνολικά πρωταγωνίστησε σε 31 ταινίες. Είχε προταθεί τέσσερις φορές για το βραβείο Όσκαρ Α’ γυναικείου ρόλου αλλά μόλις το 1954 η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου της απένειμε τιμητικό Όσκαρ για τις αξέχαστες ερμηνείες της.

Διαβάστε ειδήσεις από κάθε γωνιά του πλανήτη στην κατηγορία του Newsit ΚΟΣΜΟΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε