Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λίγα Σύννεφα 18 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Στο “σκαμνί” 6 κατηγορούμενοι για τις υποκλοπές

 Στο “σκαμνί” 6 κατηγορούμενοι για τις υποκλοπές
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 16.08.2012 | 20:20
Πρώτη δημοσίευση: 16.08.2012 | 16:33

Ενώπιον του δικαστηρίου του Λονδίνου παρουσιάστηκαν 6 απο τους 7 κατηγορούμενους για το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών από τη βρετανική εφημερίδα News of the World ,μεταξύ αυτών και ο Άντι Κόλσον, πρώην σύμβουλος του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον.

Επρόκειτο για μια προκαταρκτική ακρόαση που διήρκησε περίπου 30 λεπτά, ενώ μια δεύτερη θα πραγματοποιηθεί στις 26 Σεπτεμβρίου. Η πρώην «βασίλισσα των ταμπλόιντ» Ρεμπέκα Μπρουκς, πρώην διευθύντρια σύνταξης της εφημερίδας όπως και ο Κόλσον, ήταν απούσα. Θα παρουσιαστεί ενώπιον του δικαστηρίου στις 3 Σεπτεμβρίου.

Οι έξι κατηγορούνται για τις υποκλοπές τηλεφωνικών μηνυμάτων προσωπικοτήτων, υπουργών, μελών της βασιλικής οικογένειας και προσώπων της δημοσιότητας από το 2000 ως το 2006.

Ο Κόλσον παραιτήθηκε από τη News of the World τον Ιανουάριο του 2007 μετά τις πρώτες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο.
Σχεδόν αμέσως ανέλαβε τη θέση του διευθυντή επικοινωνίας του Ντέιβιντ Κάμερον, τότε αρχηγού των Συντηρητικών, και στη
συνέχεια τον ακολούθησε στη Ντάουνινγκ Στριτ. Ο Κόλσον παραιτήθηκε από τη θέση αυτή τον Ιανουάριο του 2011 έπειτα από μια σειρά νέων αποκαλύψεων σχετικά με το σκάνδαλο αυτό.
   
Εξαιτίας του σκανδάλου, ο Μέρντοκ αποφάσισε στις 10 Ιουλίου 2011 να κλείσει τη News Of the World, την εφημερίδα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στη Βρετανία.

Διαβάστε

Χειροπέδες και σε άλλο δημοσιογράφο για τις υποκλοπές

    Διαδώστε αυτό το άρθρο