Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Στο σκαμνί για την έκρηξη στην Κύπρο οι τέως Υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας

Μάρκος Κυπριανού και Κώστας Παπακώστας συγκαταλέγονται τελικά στον κατάλογο των προσώπων που θα διωχθούν ποινικά σε σχέση με την φονική έκρηξη στο Μαρί της Κύπρου στις 11 Ιουλίου. 

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις που σημειώνονται σε σχέση με τη φονική έκρηξη στο Μαρί, μετά το πράσινο φως που άναψε ο Γενικός Εισαγγελέας για ποινική δίωξη οκτώ ατόμων.

Ήδη στο Αρχηγείο Αστυνομίας, κλήθηκαν και κατηγορήθηκαν γραπτώς οι τέως υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας, Μάρκος Κυπριανού και Κώστας Παπακώστας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το ραδιόφωνο του ΡΙΚ, εκτός από τους δύο υπουργούς, στα οκτώ άτομα περιλαμβάνονται τρία στελέχη της Εθνικής Φρουράς και τρία στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Μιχάλης Παπαγεωργίου, απέφυγε να δώσει λεπτομέρειες, λέγοντας ότι δεν θα ήταν ορθό να λεχθούν λεπτομέρειες προτού ολοκληρωθεί η διαδικασία. Επιβεβαίωσε ωστόσο ότι μέχρι το μεσημέρι κάποιοι έχουν κατηγορηθεί.

Αυτό που μένει να διαφανεί αφορά στο κατά πόσο, οι ευθύνες, θα κατανεμηθούν σε όλους στον ίδιο βαθμό ή θα είναι διαφορετικές, ανάλογα και με τη θέση και την ενημέρωση που είχε ένας έκαστος από τους επηρεαζόμενους. Η σοβαρότατη κατηγορία που θα απαγγελθεί στους υπόπτους θα είναι αυτή της ανθρωποκτονίας, όπως έγινε και στην υπόθεση της Helios.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κύπρος: Κοντά οι διώξεις για την τραγωδία στο Μαρί – Κόσμος

Απίστευτο θράσος: Έστειλαν λογαριασμό νοσοκομείου σε θύμα της έκρηξης στην Κύπρο!

Η χήρα του ηρωϊκού Α.Ιωαννίδη σπάει τη σιωπή της

Εκρηκτικό κλίμα στη Κύπρο για το Μαρί – Κόσμος

Απίστευτο! Ρίχνουν ευθύνες σε… νεκρούς για την έκρηξη στο Μαρί – Κόσμος

Ποινική δίωξη 10 προσώπων και στο πόρισμα της Αστυνομίας – Δεν θα παραιτηθεί ο πρόεδρος επιμένει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

 

“Αν δεν παραιτηθεί, όταν λήξει η θητεία του αυτός θα είναι ανθρωπάκι και εγώ μάνα ηρώων”! – Σήμερα στη δημοσιότητα και το πόρισμα της Αστυνομίας 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε