Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 40 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Στο στόχαστρο της εφορίας 2.000 Ιταλοί

Στο στόχαστρο της εφορίας 2.000 Ιταλοί
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 26.02.2010 | 16:14
Πρώτη δημοσίευση: 26.02.2010 | 16:14

Η ιταλική εφορία κυνηγά 2.000 φοροφυγάδες για επαναπατρισμό 2 δισ. ευρώ

Οι εφοριακές αρχές και η οικονομική αστυνομία της Ιταλίας άρχισαν έρευνα με στόχο περισσότερους από 2.000 Ιταλούς που είναι ύποπτοι ότι έχουν κρύψει περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια ευρώ στο εξωτερικό, αναφέρεται σε ανακοίνωση της εφορίας.

Η επιχείρηση αυτή είναι "μια νέα επίθεση (...) για να ανακτηθούν μεγάλα χρηματικά ποσά που ανακαλύφθηκαν στους 'οικονομικούς παραδείσους' και έχουν υπεξαιρεθεί από τους Ιταλούς", προσθέτει η εφορία χωρίς να διευκρινίζει σε ποιες χώρες βρίσκονται τα κεφάλαια αυτά. Αυτό που είναι ωστόσο γνωστό είναι ότι οι φοροφυγάδες προέρχονται κυρίως από τη βόρεια και κεντρική Ιταλία και από την περιφέρεια της Ρώμης – δηλαδή τις πλουσιότερες περιοχές της χώρας.

Η Ιταλία έχει εντείνει τον αγώνα της κατά της φοροδιαφυγής, ενώ παράλληλα έχει ανακοινώσει μια αμνηστία, η οποία επιτρέπει στους Ιταλούς να νομιμοποιήσουν περιουσίες που έχουν κρυμμένες στο εξωτερικό, με αντάλλαγμα την καταβολή ενός φόρου. 

Η αμνηστία αυτή, η διάρκεια της οποίας ήταν τρεις μήνες, έληξε στις 15 Δεκεμβρίου, όμως η κυβέρνηση αποφάσισε να την παρατείνει ως το τέλος Απριλίου, αυξάνοντας το ύψος του καταβαλλόμενου φόρου.

Το Δεκέμβριο, το συνολικό ύψος των κεφαλαίων που νομιμοποιήθηκαν ανερχόταν σε 95 δισεκατομμύρια ευρώ, με αποτέλεσμα να μπουν σχεδόν 5 δισεκατομμύρια στα ταμεία του ιταλικού κράτους. Το μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαίων αυτών ήταν κρυμμένο στην Ελβετία.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο