Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Στοιχεία -σοκ απο τη Συρία: Πάω απο 9.000 νεκροί σε ένα χρόνο

Οι 6.645 ήταν άμαχοι, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. “Καμπανάκι” απο ΟΗΕ για τη διατροφική ασφάλεια.

Περισσότεροι από 9.000 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους τους άμαχοι, σκοτώθηκαν στη Συρία από τότε που άρχισε η λαϊκή εξέγερση.

Συγκεκριμένα 9.113 άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων 6.645 άμαχοι, 1.997 στρατιωτικοί και μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας και 471 αντάρτες, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

“Παρά τους θανάτους και την καταστολή, ο συριακός λαός συνεχίζει την επανάστασή του”, σχολιάζει στην ανακοίνωση ο πρόεδρος του παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντελραχμάν.

Αυτοί που αγωνίζονται για τη δημοκρατία τιμούν σήμερα την πρώτη επέτειο από την εξέγερση κατά του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, περισσότεροι από 30.000 Σύροι που έφυγαν για να γλιτώσουν από την αιματηρή καταστολή του κινήματος αμφισβήτησης από τις αρχές έχουν καταφύγει σε γειτονικές χώρες και περίπου 200.000 έχουν μετακινηθεί στο εσωτερικό της χώρας από τις 15 Μαρτίου του 2011.

Την ίδια ώρα o Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO) εξέφρασε ανησυχία όσον αφορά τη διατροφική ασφάλεια στη Συρία, ιδιαίτερα για 1,4 εκατομμύριο ανθρώπους που βρίσκονται πλέον σε ζώνες συγκρούσεων.

Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα (PAM) υπολογίζει ότι “περίπου 1,4 εκατομμύριο άνθρωποι που δεν είχαν διατροφική ασφάλεια διαμένουν σε περιοχές οι οποίες αποτελούν πλέον ζώνες σύγκρουσης, όπως η Χομς, η Χάμα, η περιφέρεια της Δαμασκού, η Ντεράα και η Ιντλίμπ”, επισημαίνει ο FAO σε ανακοίνωσή του.

Διαβάστε

Χίλιοι Σύριοι κατέφυγαν στην Τουρκία το τελευταίο 24ωρο – Βάζουν νάρκες για να τους εμποδίσουν

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε