Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Στοκχόλμη: Οι πρώτες εικόνες! Χειροπέδες στη μέση του δρόμου! [vids, pics]

Φωτο Twitter / @Nivodius
Φωτο Twitter / @Nivodius

Δεν έχει γίνει καμιά σύλληψη στο πλαίσιο της έρευνας για την επίθεση που διαπράχθηκε σήμερα στο κέντρο της Στοκχόλμης, όπου ένα φορτηγό έπεσε πάνω σε πεζούς σκοτώνοντας και τραυματίζοντας πολλούς ανθρώπους. Αυτό ανακοίνωσε η σουηδική αστυνομία, ωστόσο εικόνες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου δείχνουν πως υπήρξε… κινητοποίηση.

«Κανείς δεν έχει συλληφθεί μέχρι τώρα», διευκρίνισε η αστυνομία σε μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα, μετά το αιματηρό περιστατικό στη Στοκχόλμη, όπου ένα φορτηγό έπεσε στο πλήθος αφήνοντας πίσω τουλάχιστον τρεις νεκρούς.

«Δοθέντων παρόμοιων συμβάντων σε άλλες χώρες της Ευρώπης, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε αυτή τη στιγμή ότι επρόκειτο για μια τρομοκρατική ενέργεια», προστίθεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας.

Όπως γίνεται συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις, οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες. Αρχικά μεταδόθηκε από σουηδικά και διεθνή ΜΜΕ πως έχει γίνει μία σύλληψη, με κάποια άλλα να μιλούν και για περισσότερες.

Τα παραπάνω επιβεβαιώνουν και φωτογραφίες και βίντεο που μεταδίδονται από διεθνή μέσα ενημέρωσης, που δείχνουν σουηδούς αστυνομικούς να περνούν χειροπέδες σε κάποιους υπόπτους.

Το ότι η σουηδική αστυνομία, λοιπόν, δεν επιβεβαιώνει συλλήψεις, ίσως καταδεικνύει ένα θέμα… διαδικαστικό. Ότι δηλαδή κάποιοι προσήχθησαν αλλά εν τέλει δεν συνελήφθησαν.

Εδώ να σημειώσουμε πως η σουηδική Expressen έδωσε στην δημοσιότητα την φωτογραφία ενός άνδρα που θεωρείται ο βασικός ύποπτος.

Δείτε την

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες και βίντεο από την στιγμή που σουηδοί αστυνομικοί περνούν χειροπέδες σε υπόπτους

 

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε