Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Στολή ραδιενέργειας για… σκύλους!

Ανάρπαστα γίνονται στην Ιαπωνία τα αδιάβροχα για σκύλους, καθώς οι Γιαπωνέζοι προσπαθούν να προφυλάξουν τα κατοικίδια τους μετά την πυρηνική καταστροφή που έπληξε τον Μάρτιο τη χώρα.
Στο μεταξύ, ένα αλιευτικό σκάφος από την πληγείσα περιοχή, μια τηλεοπτική συσκευή, ένα ψυγείο και άλλα συντρίμμια από το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου εντοπίστηκαν από το πλήρωμα ρωσικού πλοίου εν πλω σε απόσταση χιλιάδων χιλιομέτρων από τη ζώνη της καταστροφής.
 
Τα αδιάβροχα για σκύλους προστατεύουν από το νερό και τη ραδιενέργεια και οι ανήσυχοι Γιαπωνέζοι τα αγοράζουν όσο γρήγορα κατασκευάζονται. Οι ζωόφιλοι, που ξόδεψαν πέρυσι 1,38 τρισ. γιεν (13 δισ. ευρώ) για τα κατοικίδια τους, έχουν πειστεί πως η αγορά δεν είναι πλέον θέμα μόδας αλλά επιβίωσης των τετράποδων φίλων τους. Οι κατασκευαστές ειδών για κατοικίδια αναφέρουν πως επίσης μεγάλη ζήτηση έχει το μεταλλικό νερό για σκύλους. Σύμφωνα με την εταιρεία Usabro, οι πωλήσεις αδιάβροχων έχουν αυξηθεί κατά 50% συγκριτικά με έναν χρόνο πριν και το κόστος ανέρχεται σε 6.000 έως 10.000 γιεν (55-100 ευρώ) ανάλογα με το μέγεθος του σκύλου.
 
 
Το Διεθνές Κέντρο Ερευνας του Ειρηνικού στο Πανεπιστήμιο της Χαβάης ανακοίνωσε πως το ρωσικό εκπαιδευτικό πλοίο «STS Pallada» ανακάλυψε τον περασμένο μήνα συντρίμμια από το τσουνάμι καθώς περνούσε από το νησί Μίντγουεϊ, στο κέντρο του Ειρηνικού, σε απόσταση άνω των 3.000 χιλιομέτρων από την Ιαπωνία. Το πλήρωμα εντόπισε αλιευτικό 6 μέτρων από τη Φουκουσίμα, το οποίο ανέσυρε και τώρα αναζητείται ο ιδιοκτήτης του.
Ακόμη, μια τηλεόραση, ένα ψυγείο και μια δυο άλλες οικιακές συσκευές, μια μπανιέρα, βαρέλια, μπότες. Επιστήμονες εκτιμούν πως τα συντρίμμια από το τσουνάμι στην Ιαπωνία θα εκβραστούν σε έναν χρόνο στις ακτές της νοτιοδυτικών νησιών της Χαβάης και σε τρία χρόνια στις δυτικές ακτές των ΗΠΑ.
 
 

Πηγη: Τα Νεα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε