Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Στον Κόλπο του Μεξικού πλησιάζει ο Ισαάκ

Στον Κόλπο του Μεξικού πλησιάζει ο Ισαάκ

Φοβούνται οι αρχές για τις ζωές πολιτών και για μεγάλες ζημιές που μπορεί να προκαλέσει η τροπική καταιγίδα.

Η τροπική καταιγίδα Ισαάκ θέτει μεγάλους κινδύνους για τη ζωή πολιτών κι ενδέχεται να προκαλέσει μεγάλες ζημίες σε Πολιτείες κατά μήκος της ακτογραμμής του Κόλπου του Μεξικού, με κύμματα απο δύο έως τέσσερα μέτρα, τόνισε ο Διοικητής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Εκτάκτων Καταστάσεων Κρεγκ Φουγκέιτ.

«Υπάρχουν ορισμένα στοιχεία αυτής της καταιγίδας που είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά, ιδιαίτερα η κορύφωση της στάθμης και οι ραγδαίες βροχοπτώσεις στις περιοχές» που θα πλήξει το φαινόμενο, τόνισε ο ίδιος στους δημοσιογράφους.

Στην Αϊτή 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 6 αγνοούνται μετά το πέρασμα της τροπικής καταιγίδας Ισαάκ, που κατευθύνεται στον Κόλπο του Μεξικού προς τη Λουϊζιάνα.

«Συμπληρώνουμε τα στοιχεία ώρα με την ώρα. Δεν έχουμε τα τεχνολογικά μέσα ώστε να συλλέγουμε γρήγορα τα δεδομένα. Υπάρχουν περιοχές τις οποίες δεν έχουμε ακόμη προσπελάσει εξαιτίας των προβλημάτων στις επικοινωνίες» τόνισε η διευθύντρια της αϊτινής πολιτικής προστασίας Άλτα Ζαν-Μπαπτίστ.

Από την καταιγίδα καταστράφηκαν επίσης 335 κατοικίες, άλλες 2.346 υπέστησαν ζημίες, ενώ απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους 15.000 άνθρωποι, προσθέτει η πολιτική προστασία.

Διαβάστε
Και μόνο που το βλέπεις… – Ο τυφώνας Ισαάκ θυμίζει Κατρίνα! – ΦΩΤΟ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε