Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Stop smoking… στο αμερικανικό σινεμά

Μακρινό παρελθόν είναι πιά σκηνές στις αμερικανικές ταινίες, όπως η κλασσική του Χάμφρεϊ Μπόγκαρντ με το τσιγάρο κρεμασμένο στα χείλη.

Αισθητή μείωση στις σκηνές καπνίσματος σε αμερικανικές ταινίες παρατηρεί αμερικανική έκθεση που δημοσιεύει το BBC.
Η έρευνα βασίστηκε στη συχνότητα που εικόνες τσιγάρων και καπνίσματος προβλήθηκαν στα αμερικανικά φιλμ από το 1991 μέχρι το 2009.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, την περασμένη χρονιά υπήρξαν 1.935 σκηνές καπνίσματος σε όλες τις ταινίες που βρέθηκαν στο εβδομαδιαίο τοπ 10 των ταινιών στην Αμερική. Πρόκειται για πολύ σημαντική μείωση αν σκεφτεί κανείς οτι το 2005 καταφράφηκαν 4.000 σκηνές.

Επίσης, πριν από την προβολή τέτοιων ταινιών με σκηνές καπνίσματος, προβάλλονται διαφημίσεις σχετικές με τις επιπτώσεις του τσιγάρου στην υγεία.

Οι μελετητές ισχυρίζονται οτι το κάπνισμα που προβάλλεται σε πολλές ταινίες επηρεάζει τους νέους ενώ ο Στάν Γκλάντζ, απο το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια είπε ότι σύμφωνα με τα ερευνητικά αποτελέσματα, “το Χόλιγουντ μπορεί να παράγει ταινίες με λιγότερη προβολή καπνιστικών συνηθειών χωρίς να χάσει σε θεαματικότητα και εισιτήρια”.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε