Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Λίγα Σύννεφα 20 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Stop στις εισαγωγές Barbie!

Stop στις εισαγωγές Barbie!
REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 10.03.2011 | 07:32
Πρώτη δημοσίευση: 10.03.2011 | 07:32

Όλα τα προϊόντα της αμερικανικής εταιρείας κατασκευής παιχνιδιών Mattel, ανάμεσα τους και η πολύ γνωστή Barbie θα βρουν πλέον κλειστή την πόρτα της Αργεντινής....

Η Αργεντινή έκλεισε χθες Τετάρτη τις πόρτες της σε όλα τα προϊόντα της αμερικανικής εταιρείας κατασκευής παιχνιδιών Mattel, ένα από τα πιο διάσημα παιχνίδια της οποίας είναι οι κούκλες Barbie, στο πλαίσιο μίας νέα σειράς μέτρων προστατευτισμού.
 
Η Ομοσπονδιακή Διεύθυνση Εισαγωγών ανακοίνωσε ότι "ανέστειλε την εισαγωγή παιχνιδίων Mattel, διότι η εταιρεία δεν παρουσίασε πιστοποιητικά προέλευσης σε 39 περιπτώσεις". Η Mattel "διέπραξε σοβαρό παράπτωμα", πρόσθεσε η Διεύθυνση σε ανακοίνωσή της.
 
Οι εισαγωγές της Mattel, παγκόσμιας πρωτοπόρου στα παιχνίδια με κύκλο εργασιών 4,1 δισεκατομμύρια ευρώ το 2010, στην Αργεντινή φτάνουν τα 5,3 εκατομμύρια ευρώ.
 
Η αργεντίνικη βιομηχανία παιχνιδίων είναι μία από τις πλέον προστατευμένες από την κυβέρνηση της προέδρου Κριστίνα Κίρτσνερ.
 
Η κυβέρνηση ανακοίνωσε μία σειρά μέτρων προστατευτισμού με στόχο να προσπαθήσει να περιορίσει τη μείωση του εμπορικού της πλεονάσματος, που μόνο τον Ιανουάριο σημείωσε πτώση 58%.   Διαδώστε αυτό το άρθρο