Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Στόχος ξανά κατοικία του Καντάφι – Έξι άμαχοι νεκροί ο απολογισμός

Όπως κάθε φορά μετά από επιδρομή του ΝΑΤΟ σε κτιριακό συγκρότημα του Μουαμάρ Καντάφι, το καθεστώς έκανε… ξενάγηση στους ξένους δημοσιογράφους.

Και τους ενημέρωσε ότι από τις αεροπορικές επιδρομές του ΝΑΤΟ στο κτιριακό συγκρότημα της κατοικίας του Λίβυου ηγέτη, την Τετάρτη, σκοτώθηκαν τουλάχιστον έξι άμαχοι και άλλοι 10 τραυματίστηκαν.

«Υπήρχαν τρεις νεκροί εδώ και τρεις νεκροί σε ένα άλλο μέρος, καθώς και 10 τραυματίες», δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος στο Γαλλικό πρακτορείο, δείχνοντας σάκους με άμμο σκορπισμένους δίπλα από έναν κρατήρα σε έναν από τους δρόμους του συγκροτήματος Μπαμπ αλ Αζιζίγια.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι διαβεβαίωσαν ότι όλοι οι νεκροί ήταν άμαχοι, μία πληροφορία που όμως δεν έχει διασταυρωθεί.

Στο μεταξύ, η κρατική τηλεόραση της Λιβύης μετέδωσε ότι η πρεσβεία της Βόρειας Κορέας στην Τρίπολη καταστράφηκε από ΝΑΤΟϊκό βομβαρδισμό.

Κάμερον καλεί… αντικαθεστωτικούς

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον «κάλεσε» το Μεταβατικό Εθνικό Συμβούλιο της Λιβύης, που έχουν ιδρύσει οι αντικαθεστωτικοί, να ανοίξει στο Λονδίνο το πρώτο γραφείο εκπροσώπησής του στην Ευρώπη, στη διάρκεια συνάντησής του με τον επικεφαλής του Συμβουλίου Μουστάφα Άμπντελ Τζαλίλ.

«Είμαι σε θέση να ανακοινώσω μία σειρά μέτρων για την ενίσχυση της συνεργασίας μας με το Συμβούλιο», δήλωσε ο Κάμερον σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Άμπντελ Τζαλίλ. «Η κυβέρνηση καλεί σήμερα το Συμβούλιο να δημιουργήσει ένα επίσημο γραφείο εδώ στο Λονδίνο», πρόσθεσε εκτιμώντας ότι το Συμβούλιο αποτελεί «τον νόμιμο πολιτικό συνομιλητή στη Λιβύη».

«Οριστικοποιούμε τα σχέδια μεταφοράς εξοπλισμού πολλών εκατομμυρίων λιρών για την αστυνομία της Βεγγάζης. Θα βοηθήσουμε περαιτέρω το Μεταβατικό Εθνικό Συμβούλιο παρέχοντάς του εξοπλισμό επικοινωνιών», επεσήμανε ο Κάμερον, ο οποίος υπογράμμισε ότι «είναι αδύνατο να φανταστούμε ένα πραγματικό μέλλον για τη Λιβύη με τον Καντάφι στην εξουσία».

Το Μεταβατικό Εθνικό Συμβούλιο «εκπροσωπεί το μέλλον της Λιβύης, ενώ ο Καντάφι το παρελθόν», εκτίμησε ο Βρετανός πρωθυπουργός, ο οποίος χαιρέτισε «την αποφασιστικότητα και το κουράγιο του Συμβουλίου που αντιτίθεται σε έναν τύραννο που εξακολουθεί ακόμη και σήμερα να δολοφονεί αθώους ανθρώπους».

Ο Άμπντελ Τζαλίλ από τη μεριά του χαιρέτισε τις ανακοινώσεις της βρετανικής κυβέρνησης διαβεβαιώνοντας ότι το Λονδίνο δε θα μετανιώσει γι’ αυτή την απόφαση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο μαυροφορεμένος Καντάφι στην τηλεόραση για τον θάνατο του γιου του

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε