Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Στους 16 οι νεκροί από τον τυφώνα Νεσάτ στις Φιλιππίνες

Ο τυφώνας σαρώνει τις Φιλιππίνες προκαλώντας τον θάνατο16 ανθρώπων, αλλά και εκτεταμένες πλημμύρες και διακοπές ρεύματος στην πρωτεύουσα Μανίλα.

“Αυτή η καταιγίδα είναι ιδιαίτερα σφοδρή. Οι βροχές είναι δυνατές και οι άνεμοι πολύ ισχυροί. Ποταμοί έχουν υπερχειλίσει και διεξάγονται επιχειρήσεις διάσωσης σε πολλές περιοχές”, δήλωσε ο επικεφαλής της πολιτικής προστασίας των Φιλιππίνων Μπενίτο Ράμος.

Σύμφωνα με τον ίδιο ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί στη διάρκεια της νύχτας καθώς θα φθάνουν πληροφορίες από τις πιο απομακρυσμένες περιοχές.

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι διασώθηκαν, ανάμεσά τους ψαράδες που αγνόησαν τις προειδοποιήσεις και βγήκαν στη θάλασσα.

Πολλές συνοικίες της Μανίλας, όπου ζουν 12 εκατομμύρια άνθρωποι, έχουν πλημμυρίσει με το νερό να φτάνει ακόμη και το ένα μέτρο ύψος. Μία από τις περιοχές που έχει πληγεί περισσότερο είναι η ιστορική συνοικία της Μανίλας, όπου ένας από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους έκλεισε για τα αυτοκίνητα.

Περίπου 2 εκατομμύρια νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στην πρωτεύουσα, ενώ τα σχολεία και τα κυβερνητικά κτίρια παρέμειναν σήμερα κλειστά. Δεκάδες πτήσεις από το αεροδρόμιο της Μανίλας προς το εσωτερικό και το εξωτερικό ακυρώθηκαν.

Ο τυφώνας Νεσάτ έφτασε σήμερα τα ξημερώματα στα βορειοανατολικά του νησιού Λουσόν, του μεγαλύτερου νησιού των Φιλιππίνων, με ανέμους που έπνεαν με ταχύτητα 140 χιλιομέτρων την ώρα.


Χθες Δευτέρα περισσότεροι από 110.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους σε πέντε πόλεις της επαρχίας Αλμπάι (νοτιοανατολικά του Λουσόν) εξαιτίας των κατολισθήσεων και των πλημμύρων.


Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία ο Νεσάτ κατευθύνεται προς τη θάλασσα της νότιας Κίνας, όπου αναμένεται να φτάσει μέχρι αύριο Τετάρτη.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φιλιππίνες: 100.000 ξεσπιτώθηκαν εξαιτίας του Νεσάτ!

Τυφώνας σπέρνει το θάνατο στις Φιλιππίνες

Η Νοκ-τεν και ο Μουίφα σκότωσαν 70 ανθρώπους

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε