Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Στους 24 έφτασαν οι νεκροί στη Λιβύη από τις διαδηλώσεις

Οι τραυματίες είναι δεκάδες, ενώ φοβούνται για νέο μακελειό στις σημερινές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.
 

Σήμερα, ένα 24ωρο μετά την ”Ημέρα Οργής”, θα πραγματοποιηθούν νέες διαδηλώσεις αμέσως μετά το τέλος της προσευχής και όλοι φοβούνται πως θα ξεσπάσουν ταραχές με αφορμή τις κηδείες θυμάτων.
 
Βίντεο που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο δείχνουν πτώματα σε διαφορετικές περιοχές της χώρας αλλά και δεκάδες διαδηλωτές να καταστρέφουν ένα μνημείο στην πόλη Τομπρούκ της ανατολικής Λιβύης.
 
Στη Βεγγάζη στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί στους δρόμους, μετά τις συγκρούσεις στη διάρκεια της νύχτας ενώ το ραδιόφωνο του BBC μετέδωσε πως δέκα πτώματα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της πόλης.
 
Ο Σαάντι Καντάφι, γιος του Λίβυου ηγέτη, δήλωσε σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό ότι καταφτάνει στη Βεγγάζη για να αναλάβει την δημαρχία και να προστατεύσει τους πολίτες.
 
Όμως και στην πόλη Αλ Μπάιντα, οι συγκρούσεις συνεχίζονται και ο εως τώρα απολογισμός είναι τουλάχιστον πέντε νεκροί και εβδομήντα τραυματίες.
 
Σύμφωνα με διαδηλωτή, ανάμεσα στους άντρες των δυνάμεων ασφαλείας υπήρχαν και ένοπλοι με πολιτικά ρούχα που πυροβολούσαν τους διαδηλωτές.

Διαβάστε επίσης :Μπαχρέιν: Η ημέρα των κηδειών – Συγκλονιστικά βίντεο: H αστυνομία πυροβολεί κατά διαδηλωτών

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε