Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Στους 60 οι νεκροί από τις συγκρούσεις στη Τζαμάικα

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Τραγική η κατάσταση στη Τζαμάικα όπου μέχρι στιγμής από τις σφοδρές συγκρούσεις έχουν χάσει τη ζωή τους 60 άνθρωποι.

Οι αιματηρές συγκρούσεις ακολούθησαν την έφοδο με στόχο τη σύλληψη και την έκδοση υπόπτου για λαθρεμπόριο ναρκωτικών και όπλων στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τον Καρλ Έιντζελ, διευθυντή επικοινωνίας της αστυνομίας, 60 από τους πολίτες σκοτώθηκαν και άλλοι 25 τραυματίστηκαν στην παραγκούπολη Τίβολι Γκάρντενς.

Πρόκειται για την περιοχή όπου βαριά οπλισμένες μονάδες της αστυνομίας εισέβαλαν, καταδιώκοντας τον καταζητούμενο -για λαθρεμπορία ναρκωτικών και όπλων- Κρίστοφερ «Ντούντους» Κόουκ, ο οποίος διαφεύγει τη σύλληψη. Αντίθετα, 211 πολίτες ανάμεσά τους και τέσσερις γυναίκες έχουν συλληφθεί.

Η φτωχή συνοικία θεωρείται προπύργιο της συμμορίας του Κόουκ, που είναι γνωστή ως Shower Posse. Θρυλείται ότι συνδέεται με το κυβερνών κόμμα, τους Εργατικούς του πρωθυπουργού Μπρους Γκόλντινγκ, που πάντως έχει διακηρύξει την κυβερνητική πρόθεση να εκδοθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Γκόλντινγκ αναμενόταν να μιλήσει στη Βουλή των Αντιπροσώπων για να ενημερώσει τα μέλη της για την κατάσταση, δύο ημέρες μετά την κήρυξη της χώρας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης εξ αιτίας των επεισοδίων, που θεωρούνται τα χειρότερα εδώ και δεκαετίες.

Οι πολίτες, πάντως, θεωρούν τον Κούκ κάτι μεταξύ λαϊκού ήρωα και Ρομπέν των Δασών που βοηθά τους φτωχούς. Χιλιάδες είχαν συμμετάσχει σε διαδήλωση υπέρ του την περασμένη εβδομάδα. Αντίθετα, το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ τον θεωρεί τον πιο επικίνδυνο βαρόνο των ναρκωτικών στον κόσμο και τον κατηγορεί ότι συνέστησε από την δεκαετία του 1990 μια διεθνή συμμορία που διακινεί μαριχουάνα, κρακ και κοκαΐνη στη Νέα Υόρκη και αλλού.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε