Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ Λιακάδα 20 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Στους ανακριτές για φοροδιαφυγή ο γαμπρός του βασιλιά Κάρλος

Στους ανακριτές για φοροδιαφυγή ο γαμπρός του βασιλιά Κάρλος
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 23.01.2013 | 23:00

Ο γαμπρός του Ισπανού βασιλιά Κάρλος, ο Ινιάκι Ουρνταγκαρίν, κλήθηκε να καταθέσει για δεύτερη φορά ενώπιον της ισπανικής δικαιοσύνης, μετά την πρώτη κατάθεση που είχε δώσει πριν από ένα χρόνο στο πλαίσιο της έρευνας για μια υπόθεση διαφθοράς.

Ο Ουρνταγκαρίν θα καταθέσει στις 23 Φεβρουαρίου στον ανακριτή της Πάλμα δε Μαγιόρκα, στις Βαλεαρίδες. Ο πρώην συνεργάτης του, ο Ντιέγκο Τόρες, και η σύζυγος του τελευταίου έχουν επίσης κληθεί να δώσουν εξηγήσεις στις 16 Φεβρουαρίου.

Ο ανακριτής Χοσέ Κάστρο αυτή τη φορά ζητά εξηγήσεις για διάφορα αδικήματα φοροδιαφυγής. Το ένα αφορά το ινστιτούτο Noos, μια εταιρεία οικονομικής υποστήριξης πολιτιστικών δραστηριοτήτων της οποίας πρόεδρος ήταν ο Ινιάκι Ουρνταγκαρίν από το 2004 μέχρι το 2006. Το δεύτερο αδίκημα αφορά τον ίδιο τον Δούκα της Πάλμα καθώς φαίνεται να διαπιστώθηκαν παρατυπίες στις φορολογικές δηλώσεις του 2007 και του 2008.

Το συνολικό ποσό της φοροδιαφυγής μπορεί να φτάνει τα 470.000 ευρώ, σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο που επικαλείται μια έκθεση των οικονομικών υπηρεσιών.

Ο Ολυμπιονίκης στο χάντμπολ και νυν επιχειρηματίας Ινιάκι Ουρνταγκαρίν, 45 ετών, έχει κατηγορηθεί για κατάχρηση πολλών εκατομμυρίων ευρώ που είχαν δοθεί από τις τοπικές αρχές των Βαλεαρίδων και της Βαλένθια στο ινστιτούτο Noos προκειμένου να οργανώσει αθλητικές εκδηλώσεις. Ο ίδιος πάντως αρνείται κάθε συμμετοχή του σε αξιόποινες πράξεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βασιλιάς Ισπανίας: "Ισπανοί να μείνετε ενωμένοι μπροστά στην κρίση"
Tags: TAXISNET


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. TAXISNET: Καθυστέρηση και φέτος στις φορολογικές δηλώσεις TAXISNET: Καθυστέρηση και φέτος στις φορολογικές δηλώσεις
  2. ΟΠΕΚΕΠΕ Ενιαία ενίσχυση 2017: Τι ισχύει για τους κωδικούς TAXIS-NET ΟΠΕΚΕΠΕ Ενιαία ενίσχυση 2017: Τι ισχύει για τους κωδικούς TAXIS-NET
  3. TAXISnet: Μη διαθέσιμες υπηρεσίες μεταξύ 16.30 – 21.00 TAXISnet: Μη διαθέσιμες υπηρεσίες μεταξύ 16.30 – 21.00
  4. TAXISnet: Μη διαθέσιμες ορισμένες υπηρεσίες μέχρι τις 21.30 TAXISnet: Μη διαθέσιμες ορισμένες υπηρεσίες μέχρι τις 21.30
  5. Τέλη κυκλοφορίας 2017 - Εκτύπωση στο gsis.gr [pics] Τέλη κυκλοφορίας 2017 - Εκτύπωση στο gsis.gr [pics]
  6. Tέλη κυκλοφορίας και κατάθεση πινακίδων έως τις 9 Ιανουαρίου Tέλη κυκλοφορίας και κατάθεση πινακίδων έως τις 9 Ιανουαρίου