Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Στους δρόμους και η Δανία κατά των μέτρων λιτότητας

Στους δρόμους και η Δανία κατά των μέτρων λιτότητας

Το μεγαλύτερο εργατικό συνδικάτο της Δανίας, το LO, προετοιμάζει  διαμαρτυρία κατά των μέτρων λιτότητας.

Ανάμεσα στα μέτρα λιτότητας που ανακοίνωσε αυτήν την εβδομάδα η κυβέρνηση, είναι και η μείωση του χρόνου παροχής επιδόματος ανεργίας από τα 4 στα 2 χρόνια.

“Είναι σημαντικό να μπορέσουμε να εξηγήσουμε στους Δανούς ότι η πολιτική της κυβέρνησης και του Κόμματος του Δανέζικου Λαού (PPD) θα τους στοιχίσει”, δήλωσε ο Χάραλντ Μπέρστινγκ, πρόεδρος του LO σε ανακοίνωσή του. 

Οι διαδηλώσεις θα γίνουν μπροστά στο κοινοβούλιο στο κέντρο της Κοπεγχάγης, η ημερομηνία όμως δεν έχει ακόμα καθοριστεί, σίγουρα πάντως θα είναι πριν τις καλοκαιρινές διακοπές και με την ευκαιρία της συζήτησης των μέτρων λιτότητας στη βουλή.

“Αν μειωθεί στο μισό η διάρκεια παροχής του επιδόματος ανεργίας πολλές χιλιάδες άνθρωποι θα χάσουν το εισόδημά τους”, κατήγγειλε ο Μπέρστινγκ.

Το LΟ περιλαμβάνει 18 συνδικαλιστικές οργανώσεις και στο τέλος του 2009 μετρούσε περισσότερα από 1,2 εκατομμύρια μέλη σε μία χώρα όπου το σύνολο των κατοίκων φτάνει τα 5,5 εκατομμύρια. 

“Το σημαντικό για εμένα είναι να μπορέσουν οι Δανοί να δείξουν τη δυσαρέσκειά τους. Θα είμαι ευχαριστημένος αν μαζευτούν 10.000, 15.000, 20.000 ή 30.000 άνθρωποι”, πρόσθεσε ο Μπέρστινγκ στην εφημερίδα Politiken.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε